Szégyen lenne nem legyőzni őket

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Ajánlanék egy másik nézőpontot annak értékeléséhez, amit a Fidesz tesz az elmúlt időkben. Szerintem az ötlettelen, erőszakos, kétségbeesett kapkodás jellemzi minden döntésüket. Akármilyen nagy gazember volt Finckelstein, de azt el kell ismerni, hogy tehetséges gazember volt, aki értette a manipuláció minden csínját-bínját és teljesen gátlástalanul használta is ezeket bármilyen célra, amiért a megrendelő fizetett. Amióta Finckelstein meghalt, azóta egy tehetségtelen, fantáziátlan vitrin szakértő és egy rendkívül drága, de lényegében használhatatlan “think tank” próbálja utánozni azt, amit ő nagyon hatékonyan művelt. Amit most a kormány propaganda kommandója művel az nélkülöz mindenféle kreativitást és bűzlik az izzadásszagtól.

Tényleg a 2006-os “sajnálatosesemények” felmelegítésével akarják megnyerni a 2022-es választásokat?? Egy olyan országban, ahol a legmagasabb az infláció egész Európában, ahol a bérszínvonal alacsonyabb, mint a régió legtöbb országában, ahol a megélhetés hónapról-hónapra nehezebbé válik? Tényleg nem jut más az eszükbe, mint a gyurcsányozás? Ez szánalmas!
És tényleg azt hiszik, hogy Karácsony hitelességét kikezdhetik ezzel a nyelvvizsga üggyel. Egy olyan országban, ahol az emberek többsége azt sem tudja, hogy valójában mit jelent az idegennyelv tudás és ahol a Fidesz sikerének éppen azaz egyik “titka”, hogy egész Európában nálunk beszélnek a legkevesebben idegennyelven és ezért az emberek jelentős részének – a teljesen torz hazai média viszonyok között – fogalma sincs arról, hogy mi történik a világban.
Ez a milliárdokat felemésztő propaganda kommandó arra nem volt képes, hogy egyetlen értelmes mondatot elmakogjon arról, hogy miért is lenne jó Magyarországnak a Fudan Egyetem felépítése. Még annyira sem futotta, hogy valami ütős hazugságot kitaláljanak. Pedig ebben korábban nagyon hatékonyak voltak.
Bár az ellenzéki sajtó- számomra teljesen érthetetlenül – egyfolytában azt szajkózza, hogy “milyen remek csapdát ácsolt” a kormány propaganda az ellenzéknek a szexuális kisebbségek kriminalizálásával, én azt gondolom, hogy ez nemcsak azért nem igaz, mert az emberi jogokért való kiállást nem kezelheti csapdaként egyetlen demokratikus párt sem, hanem azért sem, mert a magyar nép nem annyira sötét, mint amennyire a kormánypártok annak kezelik. Persze a kormánypárti szavazók kemény magjánál hatékony ez az újabb gyűlöletkampány, de ők akkor is a Fideszre szavaznának, ha nyilvános utcai autodafékat rendeznének, sőt akkor de pláne, másokat azonban nem fog mozgósítani ez a kilúgozott ötlet.
És ostoba kampányötletnek tartom a kormányfő bombasztikus bejelentését a középosztálybeli gyermekes családok újabb támogatásáról is. Egyrészt mert az adóvisszatérítést a gazdasági növekedéshez kötni a jelenlegi teljesen bizonytalan helyzetben nagyon kockázatos, másrészt mert a kormánypárt legfőbb támogatói a kistelepülésen élő, idős, nyugdíjasok meg fogják elégelni, hogy miközben az ő életviszonyaik folyamatosan romlanak a gyermekesek újabb és újabb támogatásokat kapnak. Más a lakástámogatás és más az adóvisszatérítés.
Szóval azt gondolom, hogy kevesebb tiszteletet a kormány propaganda kampányainak, mert ahogyan ez ma működik az maga a tehetségtelenség. És azt kell, hogy mondjam, hogy ezeket nem legyőzni a választásokon – még a jelenlegi tragikus médiaviszonyok között is – szégyen lenne.