Kik csápolnak Netanjahu távozásának örvendve?

Posted by

Zentai Péter
Ezek itt mind hazaárulók? sorosisták? Hogy merészelik ünnepelni a legnagyobb izraeli távozását? Nem értem….vagy Izrael ellenesek? De ha azok, akkor miért élnek, dolgoznak ott és miért nevezik magukat izraelieknek?

Gábor Brandl
Véleményem szerint Netanjahu nem kapott volna ki, ha nincs a vírus, és az átmeneti visszaesés. Hasonló van, mint nálunk. A többségnek nőtt a jövedelme az utóbbi 10 évben. A kieső egyharmad úgysem megy szavazni. A szélsőségek rettenetes súllyal nyomják a demokráciát, a sok párt, a muszlim állampolgárok, és a szegénység rendetlenné teszi. A hatalmas és erős tudástőkét erodálhatja ez a helyzet.

Benkő Balázs
Részben nyilván sorosisták, illetve legitim reményeket táplálnak a fényes jövő iranyában, amely reményeket éppoly legitim dolog hiúnak es veszedelmesnek tartani. Politikai szempontból a dolog szerintem úgy irható le, hogy a 30 mandatummal e szavazáson is legerősebbnek bizonyult Likud és szövetségesei helyett egy valószínűleg tarthatatlan belső politikai ellentétek szabdalta – és egy 6 mandátumos, markánsan jobboldali programmal megválasztott párt vezetője által vezetett – ad hoc koalició még 51%-ot sem szerezve alakított jogszerúen és alkotmányosan kormányt.