Az Orbán-kormány magánkézbe adja a magyar autópályák üzemeltetését is

Posted by

Új módon tömik majd a zsebeket:
A kormány forráshiányra hivatkozva koncessziós üzemeltetésbe és fenntartásba adná az autópályákat is Magyarországon. A lépés azért is érdekes, mert Orbán Viktor miniszterelnökként első kormányzása alatt még elutasította az ilyen rendszert. Az állam 35 évre koncesszióba kívánja adni a mintegy 2000 kilométeres autópálya-hálózatot. A koncesszió magában foglalja a felújítást, az üzemeltetést, a fenntartást és a bővítést is. Az erről szóló felhívást a Nemzeti Koncessziós Iroda tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.
A megjelent koncessziós közbeszerzési kiírásról a Kormányzati Tájékoztató Központ is közleményt adott ki az MTI-ben, amelyben azt állítják, több más európai országhoz hasonlóan a kormány döntése értelmében Magyarország is koncessziós eljárás útján valósítja meg az autópálya felújításokat, tekintettel arra, hogy az uniós tárgyalások eredményeképpen várhatóan sem az RRF, sem az MMF keretéből Magyarország nem tud majd önállóan autópályát építeni.” Vagyis az érvelés szerint az Európai Unió által nem megítélt források hiánya vezet a lépéshez.
Azzal érvelnek, hogy a koncessziós közbeszerzési eljárás eredményeképpen a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére ezáltal gyorsabb ütemben kerülhet sor, a koncessziós modell finanszírozása az államadósság-kezelés konzervatív kormányzati kereteiben valósul meg, az államadósság érdemi növelése nélkül. A gyorsforgalmi utak használatával összefüggő  jövőbeli állami útdíj bevétel fedezi az új koncessziós modell keretében felmerülő fejlesztési, fenntartási, üzemeltetési díjakat.