A sajtómunkás dolgozik

Posted by

Iván Gizella

>A házmester. A besúgó. A feljelentő. A talpnyaló. A mindenáron megfelelni akaró. A nagypofájú. A hazug. Ez jutott eszembe egy Jurák Kata nevezetű sajtómunkás röpirata okán. Arra kéri őket, hogy akik a pedofília elleni tüntetésen részt vesznek, mindenkit írjanak fel név szerint, mert ezek az emberek szerinte mind potenciális pedofilok.
Nem akarom elhinni, hogy újra élednek a régi reflexek. S nem csupán azokban, akik megélték a nyilas uralmat, hanem a fiatalokban is. Milyen örökség ez édes hazám?
És itt van ez a szegény szerencsétlen nő. Ó, mennyire sajnálom. Hogy tud élni ekkora sötétségben? Mi jogosítja fel, hogy jön ő ahhoz, hogy felszólítsa a rendőrséget?
Vagy valamiről lemaradtam?
Persze kapott is hideget, meleget, az igencsak enyhe volt, hogy ostoba liba, gonosz, undorító, ingyenélő, agyatlan propagandista, hogy csak a finomabb kiszólásokat említsem. Ami nagyon tetszett, hogy egy négyunokás nagymama írta neki, ha nem lenne messze, ő is ott lenne a tüntetésen, írja csak fel őt is. Ettől lennék potenciális pedofil, kérdezte.
Sőt, hogy üssenek a hölgyeményen, feltették a cikket, miszerint tolvaj is, mert egy tanulmányból lopott egy részt, hogy aztán olyan környezetben használja fel, ami, enyhén szólva is hangulatkeltésre alkalmas.
Jaj, Istenem, mit csodálkozunk ezen? Ez a dolga, ha valaki nem tudná. Meg kell felelni mindenáron. Feladata a gyanakodás, a félelemkeltés, a másik, mások besározása. Ezért fizetik. Valaki úgy nevezte, újságíró. Nos, kikérem magamnak.