Jòvátétel

Posted by

Kaltenbach Jenő
>A 99 Mozgalom egyik alapítò tagjaként részt vettem Karácsony Gergelynek a Jòvátételi Programját ismertető rendezvényén.
Akit érdekel elolvashatja, hogy konkrétan miről szòl a program, de annyi a címből is kitalálhatò, hogy azoknak az esetenként égbekiáltò igazságtalanságoknak az orvoslásáròl van szò, amelyeket a magyar társadalomnak az Orbán rezsim több mint egy évtizednyi regnálása alatt el kellett szenvednie.
Nem is a programròl magáròl akarok írni, hanem a hangulatròl, különösen összevetve a Fidesz rendezvényeivel.
Itt hiányzott mindaz, ami a Fidesznél oly zavarò. A dagályosság, a tùlzò, színlelt, melldöngető hazafiaskodás, a politikai vetélytárs mocskolása, a vezért körülvevő szinte már vallásos áhitat, a szolgalelkűség. Mindez a külsőségekre is igaz. Nem volt zászlòerdő, hivalkodò uralmi jelképek. A szolgálatròl, nem az uralomròl szòlt minden.
Ezen a rendezvényen egy részprogram körvonalainak tárgyszerű lényegre törő ismertetéséről volt szò, ahol Karácsony mellett megszòlaltak az egyes elemek szakértő, azok, akik a sùlyos hátrányt szenvedett ágazatok helyzetét orvosolni célzò program egyes kérdéseiről beszéltek.
Ha jövő tavasszal győz az ellenzék, akkor Magyarország ùjra fellélegezhet, még azok is, akik most az orbáni propaganda hazugságoknak áldozatul esve még a rossz oldal hívei.
Ki fog nyílni a szemük.
Tavaszi szél vízet áraszt