Az Eriksen dráma: a játéknak folytatódni kell

Posted by

Három perccel az első félidő vége előtt a Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen Eriksen a dán csapat legismertebb játékosa egy bedobásnál a labdafelé futott és elesett. Mozdulatlanul elterült. Mindenki érezte az elnémult stadionban és a tévé képernyők előtt, hogy nagy a baj. A dán csapat játékosai körbeállták a földön fekvő eszméletlennek tűnö csapattársat.
A játékvezető lefújta a félidőt, tíz perces orvosi ellátás után Eriksent levitték a pályáról.
19:29-kor Az UEFA tweetet küldött. “Christian Eriksent stabilizáltzák és kórházba szállították”.
19.33 Az UEFA közölte, 19:45-kor nyilatkozatot ad ki.
19:55 Semmi nyilatkozat.
20:00 Semmi nyilatkozat.
20:06 A dán szövetség most tweetelt (a Google fordítóján keresztül): “Christian Eriksen magához tért, és állapota továbbra is stabil. A Rigshospitalet kórházban marad további vizsgálatokra. A Finnország elleni mérkőzést ma este lejátsszák. Ez azt követően történik, hogy a játékosok megerősítették, hogy Christian jól van. A mérkőzés 20.30-kor folytatódik.”
20:30 A finn csapat tagjai sorfalat állnak és megtapsolják a pályára futó dán együttest. Eriksen helyére Mathias Jensen áll be.
20:31 A játékvezető onnan dobja be oldalról a labdát, ahol Eriksen összeesett. A mérkőzés folytatódik.  Lejátsszák az első félidőből hátralévő perceket. Majd rövid szünet után következik a második félidő.