A pápa megnézi a zsarnokot

Posted by

Bartus László
>Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), amiben azt írták, hogy  Ferenc pápa a szentmisét megelőzően a tervek szerint találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más, magas rangú állami vezetőkkel.

Az egész ügyben a legszebb az, hogy a kormánypárti propaganda a katolikus egyház fejéről leszedte a keresztvizet, a legcsekélyebb tisztelet hangján sem szóltak róla, mert nem szándékozott Orbánnal találkozni. Ha maga Jézus Krisztus látogatna el Magyarországra, és nem kívánna találkozni a gyűlölet apostolával, Orbán Viktorral, az ország fasiszta diktátorával, akkor Jézus Krisztust is kitagadnák a mennyből. Ebből csak egy dolog következik, hogy Orbán nagyobb, mint a pápa, nagyobb, mint Jézus Krisztus.

Ennek megfelelően azonnal kétségbe vonták Ferenc pápa keresztény voltát, mert nem akart találkozni a keresztényfasiszta bálvánnyal, Orbán Viktorral. Mindent elmond erről az, hogy aki hajlandó találkozni Orbánnal, az keresztény, aki nem hajlandó találkozni vele, az nem keresztény. Orbán maga “a” kereszténység, a hozzá való viszony dönti el a NER-szektában, hogy ki keresztény és ki nem. Orbán az alfa és az ómega, a kezdet és a vég.
Megkapják a formális gesztust, de nem kapják meg a szívét, mert az a szegényekkel, az üldözöttekkel, az elesettekkel, a jogfosztottakkal van. Hozzájuk jön és közben megnézi a zsarnokaikat is, akik úgy szeretnének mutatkozni vele, mint ahogy Heródes akart Jézussal.