Van aki összekeveri az imákat

Posted by

Gábor György
>Olvasom a Népszava beszámolóját arról, hogy Bencsik András miként mutatott rá Ferenc pápa keresztényellenes magatartására. A cikk alatt (online) ott a video, hát belehallgatok. Bencsik András épp az alábbiakat mondja: „Én Ferenc pápának nagyon nagy szeretettel ajánlanám figyelmébe a kereszténység legszentebb imáját, Jézus főpapi imáját, amelynek az egyik mondata úgy szól, hogy „és úgy bocsásd meg a vétkeinket, ahogy mi bocsátunk meg az ellenünk vétkezőknek.”
Én meg Bencsik Andrásnak, a hajdani Népszabadság hajdani pártrovata szerkesztőjének ajánlanám nagyon nagy szeretettel a figyelmébe, hogy a fenti üzenetet csendben vonja vissza, mielőtt az eljutna Ferenc pápához, habár bizonyára a pápa nagy derültségére szolgálna az üzenet.
Ugyanis miközben Bencsik András a főpapi imát emlegeti, amelynek szövege János evangéliumának 17. fejezetében olvasható, s ami Jézusnak az utolsó vacsorán mondott imája, addig amit idéz, annak köze nincs a főpapi imához, ugyanis az a Miatyánkból vett citátum, amelyet a Máté evangéliuma tartalmaz (6,9-13), s amelyet Jézus a hegyi beszéd során mondott el.
És akkor még az idézett szöveg értelmezésének neki sem láttunk.

Címkép: A hegyi beszéd nem a “főpapi ima”