Elégedetlen Orbán-szövetséges Szerbiában

Posted by
>Nem igazán jó időszak ez Orbánnak!- Újabb szövetségese -ezúttal Szerbiából- szállt bele pároslábba – írja a Városi Kurír. Pásztor István, az Orbán kormánnyal szövetséges VMSZ politikus s  szerint megalázó, ami a határ magyar oldalán történik. Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedd reggel a Szabadkai Magyar Rádió vendége volt, ahol a határhelyzettel kapcsolatban is nyilatkozott.
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a hétvégén ismét hatalmas sorok alakultak ki a szerb-magyar határon. Ezzel kapcsolatban azt mondta az elnök, jelenleg több olyan határátkelő van, amely nem dolgozik, mint amennyi igen.
Ami a szerb – magyar határátkelőkön már hosszú időre visszamenőleg tapasztalható, az érhetetlen, elfogadhatatlan, megszégyenítő és megalázó” – mondta többek között a VMSZ elnöke, majd hozzátette, továbbra is fenntartja azon állítását, miszerint a magyar-szerb politikai kapcsolatok soha nem voltak ilyen jók, de véleménye szerint ennek ellenére a határ magyar oldalán méltatlan eljárásban részesülnek az oda érkezők. Példaként a több órás várakozást említette. „Lehet azt mondani, hogy az anyaországot támadom, aki a segítségemre van. Ez igaz, de egy ilyen felett nem lehet elmenni. Mindent megteszek, hogy ez az ügy megoldódjon” – mondta Pásztor, aki szerint már az is nagy segítség lenne, ha Orbán megnyitná azokat a határátkelőket, amelyek most zárva vannak – írta meg a Szabad Magyar Szó.Címkép: Orbán és Pásztor István