Posted by
Juszt László
>Ez nem semmi. A keresztény Magyarország egyik keresztény tévéjében így vélekednek a katolikus Pápáról:
“Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot – azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban, s nem találkozik Áder Jánossal és Orbán Viktorral, – mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája és nem azért, mert kevés az ideje”– mondta az egykori NÉPSZABADSÁG egykori munkatársa.
Szerinte figyelmeztetni kell a pápát, hogy „Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt, amikor eljön az ideje, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani”.
Nem értem.  Nem értem, hogy mit is kellene megbocsátania a pápának?
Miért nem szólt közbe a műsor vezetője, – az 5-ös számú tagkönyv tulajdonosa, – hogy valószínűleg az nem tetszett a pápának, “amiket én írtam”, s amivel Orbán és Áder is egyetértett. Egyetértettek, hiszen  nem szóltak, mikor ilyesmiket írtam hogy: “a pápa ne képzelje azt, hogy amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen is kell hozzá viszonyulni.” meg akkor se szóltak, amikor „argentin libsi”-nek, „derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak tituláltam”.
A Magyar Katolikus Egyház vezetése, a magát Keresztény Demokratának nevező – ismeretlen számú tagsággal rendelkező(?) – pártocska vezetője sem reagált a pápa védelmében.
Valószínűleg én sem nyelném be, ha ostobának, hülyének, marhának, stb. titulálnának. De azt sem ha a “barátaim” nem állnának ki mellettem.
És lám a pápa még a pravoszláv egyház tagjaival is szívesebben találkozik.