Magyar gyíkfing

Posted by

Rab László
>A magyar hadsereg elrettentő lett a héten, kezdődik a világ beszaratása, melyben nekünk nagy gyakorlatunk van.  Orbán-rencer ősi szinkvanonja Varga főtörzs. A háborúsdit játszó minielnök agyának szegletében mélyen ülhet a remek katona számos mondása, eljárása. Most például az van – új tábornokot neveztek ki a Világverő Magyar Hadsereg (VMH) élére –, hogy aszongya: „A magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia, hogy még véletlenül se jusson eszébe senkinek megtámadni hazánkat.”
Kérdem én, kinek van kedve ilyenhez? Kinek kellene ez a sok szar, ami általában nekünk van? Mire vágyna a hódító? Budapest kátyús útjaira? Vagy a gőggel kevert lenézésre, a magyar kivagyiságra? Ki az a barom a világban, aki el akarná foglalni hazánkocskát? Vagy az a veszély, hogy Mészáros Lőrinc balatoni szállodáit kell megvédeni? A lopott cuccot. Az erőműveket, a kukoricaföldeket, a lélegeztetőgépeket? Esetleg attól kell tartani, hogy Kovács Zoli helyett más akarja megrendezni a Vadászkutya Világkiállítást? Már nem is tudom, mit ért ez a jóember hazánk alatt. A szajré a legjobb szinoníma. Azt kell megvédeni elrettentéssel
Apropó Varga főtörzs. Ha alkalmazzuk a Mini pompás kiképzőjének módszerét – ez az elrettentés előszobája –, akkor először is meg kell tanulni vargául beszélni. És akkor a kormányüléseknek ezután úgy kell kezdődniük, hogy kérem a kormánytagokat, húzzanak az apjuk faszára, rövidmalac-vágtában hozzák ide elém Nyunyókát, értve vagyok!? A gyalogságiásó-beszerzés tervét is kérem Szijjártótól, kéz feljön, láb kipörög. Jobbra hugyozz, irány az ég alja, cél az Isten fasza. Az államtitkároknak üzenem, ne simogassák az ágyat, mert elélveznek, ha bármelyiket utolérem, megbaszom. Egy-kettő, egy-kettő, baszik a festő, nem csak az egyik, mind a kettő, egy-kettő, egy-kettő. Ébredj, kopasz, itt a reggel, megint kevesebb lett eggyel. Amikor Kósa főtörzs beszámol a csengeri hadműveletekről, állítólag az hangzik el a Karamellában, hogy „na, ez se itta még meg a fékfolyadékot”. Varga törtetésügyi miniszter pedig kezdje így a fölszólalását: „Én csíkos hátú kismalac, kérek engedélyt az öreg vadkantól a makkosba becsörtetni! Mire a Mini úgy csekkolhatja, hogy „egy az egybe, mint az egerek negyvenegybe”. És saját magát is figyelmeztetheti Varga főtörzs útmutatója nyomán: „Ugorjon ki a zsebéből, kopasz!”
Ha a Mini végigmegy a Karamella folyosóján, és azt látja, hogy valamék rabszolga rosszul mosta föl a járdát, nyugodtan mondhatja. – Megbaszta a zebra a fókát. Ez kevés, mint árvaházban a szülői értekezlet. Amikor pedig szóba kerül az ellenzék, mely választási győzelemről álmodik, arra az lehet a válasz, hogy kevés, mint a hajnali gerlefing. Mint harmatos fűben a gyíkpisi. Mint a trójai faló az epsomi derbin! Mint börtönben a vészkijárat. Mint lószarban a nyerítés. Mint dobostortán a ritmusérzék. Mint kecskebékán a zöld festék. A Borkai-ügy utáni változat: ez is kevés, mint leányintézetben a fitymacsattogtatás. Mint elefántnak a normál tampon.
El kell tehát rettenteni a világot, nehogy el akarja foglalni a nemtommit. További idézetek a Karamellából miheztartás végett. Amikor Németh Szilárd egyszer – állítólag – jelentést tesz a magyar pacal állapotáról, így kezdi: — A parancsot megbaszni nem szabad, mert szaporodik. Nem vagyok én poliészter.
Erre jön aztán az, hogy a Mini lassan, tagoltan, zsebre vágott kézzel elmagyarázza a Karamella teraszán: — Két öreget ismerek a századnál, az egyik én vagyok, a másikkal még nem találkoztam. És azt is kiadhatja, hogy a Fideszben eztán úgy lesz a rang, hogy három különféle induló lehetséges a választásokon. A fő szabály Varga főtörzs útmutatója alapján ez lesz: „Kopasz vagyok, felmoshatok, gumi vagyok, pattoghatok, öreg vagyok, beleszarok.”
Új illiberát jelszavakat is bevezetnek, amelyeket föl kell körmölni a Fidesz-irodák falára A Mini a következőkre tesz kötelezően elfogadandó javaslatot: „Laza vagyok, mint a pamut, én vagyok az öreg mamut.” Azt, hogy „kopár sziklán nem nő moha, ’89 nem lesz soha”, ki tudja, milyen okból, de bizonyára elvetik. Választási vereség esetére viszont elfogadják a javaslatot, meg lehet jelentetni a Kesma-újságokban: „Itt hagyom a tanyátokat, basszátok az anyátokat!” Szép új katonás világ előtt állunk tehát, ezután nem az írók, a filozófusok lesznek az irányadók, hanem Varga főtörzs. Ki kell képezni az országot arra, hogy megvédhesse magát. Nehogy valaki megtámadja. Dél-amerikai katonai junta körvonalazódik banánköztársaságos beütéssel. De amit Vargas-Llosa leír a Pantaléon és a hölgyvendégekben, kutyafasza ahhoz képest, ami itt lesz.
Ettől mondjuk nem vagyok elkeseredve. Csak gyalogsági ásó legyen elég. Szijjártó majd szerez. Kiírnak rá állami tendert. Lesz belőle kínai, Szputnyik meg Pfizer. Mindenki regisztrálhat gyalásóra. Hogy utána otthon a kertben megássa a gödröt, amelybe akkor kell beugrani, ha esetleg netántán atomvillanás lenne jobbról. Abból lehet majd a legjobban megtudni, hogy támad az ellenség. De Orbán Viktor mindenkit megvéd. Ez volt a gyíkfingos 22-es hét, jöjjön a 23-as, vágom a centit. (Alássan jelentem, a baromságokat a katonai szlengszótár segítségével munkáltam ki.)

Címkép: Halász Géza