Orbán sasszé Fudan-ügyben

Posted by

Kereszty András
>Reagált a szombati tüntetésre az Orbán-kormány, “Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet”– mondta vasárnap a Mandinernek adott gyorsinterjújában Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor arról is beszélt, hogy a Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik, még a tervek sem állnak rendelkezésre. Ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni. Szavai szerint ide mostantól számított másfél év alatt eljuthatunk.
Gyors következtetés:
1. Orbán nem akarja, hogy választási téma legyen a kínai kapcsolat.
2. Azt gondolja, ha leveszi 2022 előtt a napirendről, akkor nem fog ártani.
3. Elkezdte legujabb pávatáncát. Roppant veszélyesnek véli a diákváros szétverése miatt a vidéki fiatalok reagálását. Úgyhogy lejt nekik egy tangót.
4. Ezentúl a bólogató-jánosok ugyanazt mondják majd minden alkalommal: tervek még nincsenek. És ki mondta, hogy mernnyibe kerül az épitkezés és ki ad kölcsönt kinek?
5. Megint hülyének gondolnak egy országot.