Karikó Kati megmentette a világot

Posted by
drMáriás
>Karikó Katalin épp szegedi halászlét főzött amerikai konyhájában afrikai harcsából, amikor arra lett figyelmes, hogy szörnyű tüskefejű gonosz gombócok másznak elő körülötte mindenfelől, hogy rátámadjanak. Kipillantott az ablakán, s látta, ahogy az ott sétáló gyanútlan embereket is megtámadják és pillanatok alatt leterítik a tüskefejek, miközben eszméletlen tempóban szaporodnak, s világméretű lavinává nőnek.
Iszonyatosan feldühödött! Gyorsan átváltozott hatkezű karate-polippá, s hatalmas ütésekkel harcba szállva elkezdte ütni-rúgni támadóit. Hatalmas és pontos ütései meghozták eredményüket: a tüskefejek visszaszorultak, ő meg a harc közben mérgében előállította ellenszerüket is, amivel később világra szóló globális ellenanyag-előallítójukká vált.
Kati megmentette a világot, amiért a járványt túlélő emberek őt hálából a pajzsukra emelték. Azóta újra boldogan főzi halászleveit, olykor akár Heringből is, az emberek pedig őt a vakcína Bruce Lee-jeként emlegetik, s parkokban, garázsokban, mezőkön, kertekben, körfolyosókon, irodákban edzve utánozzák a mozdulatait, hogy ha visszatér a koronavirus, jól célzott ütéseikkel legyőzhessék.