„Alig van olyan mondata, amely nem lenne jogsértő”

Posted by

 

A politikus szerint a „náci cikk” ellenére Orbán Viktor ezt az írást úgy jutalmazta, hogy tavaly év végén kinevezte Szikszait a Mediaworks Hírcentrum igazgatójának. A cikk eltávolításán túl a lapnak 1,3 millió forintos kártérítést kell fizetnie, illetve a Magyar Nemzet online oldalán közzé kell tenniük a szöveget, hogy megsértették Szabó Tímea emberi méltóságát és jó hírnevét, mindezt úgy, hogy a cikk a honlapon legalább a megjelenés napján 4 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legyen.
Az Ítélőtábla a politikus posztja szerint kötelezte a lapot, hogy a cikk miatt 5 napon belül a portálon 24 órán keresztül önálló hírként az eredeti cikk megjelenési helyét linkkel elérhetővé téve a főoldalon „A bíróság emberi méltóságot sértőnek mondta ki 2020. április 21. napján Szabó Tímeát becsmérlő írásunkat” szövegezéssel, majd az eredeti cikk elérhetőségi helyén címként a főoldalon megjelenített megállapítást, és alatta 30 napig az eredeti cikk megjelenésével azonos méretű szöveggel adja ki közleményként a bíróság ítéletének jogsértést megállapító rendelkezését.
Szabó megjegyzi, jövő héten lesz a Szikszai ellen indított büntetőügyének tárgyalása.
A Párbeszéd politikusa megjegyzi, nincsenek illúziói, bár kemény ítélet született, nem várható, hogy alábbhagyna a durva mocskolódás a kormánymédiában.
Addig is, a kormány tartsa szem előtt: a propagandagyár cikkének jelzői az emberi méltóság sárba tiprásának egyik legszörnyűbb történelmi tragédiájához vezető ideológia jellegzetes elemei. Azt üzeni: az illető nem ember, hanem olyan valaki, akinek a halála kívánatos. Ilyet pedig nem üzenünk egymásnak. Még Orbán Viktor hazugsággyárának berkein belül sem – írja Szabó.

Szikszai Péter, alias Zummer Fülöp