Levél a feleségnek, akit elhagytak miattam

Posted by

Ha jött, jöhetett, ha ráértem, és ha kedvem volt hozzá. Ha nem jött, akkor hagytam, hogy nélkülem éljen, és nem jártam a nyakára követelve, hogy félóránként bejelentkezzen, mert tudni akartam, merre jár. Még jó, hogy chipet nem ültettél bele. Ugye nem gondoltad komolyan, hogy ellenőrizheted? Az egésszel csak arra  szoktattad rá, hogy hazudjon neked. Nem akart veled lenni, ezért nem sietett haza. Érdekes, hogy a feleségek minden baromságot elhisznek. Nem gyanús a sok túlóra, értekezlet meg véletlen találkozás egy régi haverrel? Ideje lenne elgondolkoznod ebben a fene nagy adakozásban, hogy tulajdonképpen már rég nem szereted, ahogy ő se téged.
A szerelem nem is fontos egy bizonyos kor után. Azért sem, mert illúzió. A fontos, hogy tudtok-e egymással vagy egymás mellett élni. Ha ezekre megfelelsz, akkor rájössz, valóban fel akarod-e ajánlani a férjed, aki nem tökéletes, de azért nem a tucatba való. Ha az lenne, nem írtál volna nekem levelet. Ha nekem kell egy férfi, megszerzem és meg is tartom. Én ne hidd, hogy a test tud mindent. Az tény, hogy rengeteget számít. A szex majdnem mindent visz, de csak majdnem. Ha az lenne, akkor a guminők lennének az ászok, mert ők még nem is beszélnek lyukat a hasukba, és szeretkezés után nem kell megdicsérni őket. Előtte sem.
A minden a figyelem. És ebben a figyelemben benne van az, amit hiányol a férj. A tiéd is. Szeretne férfi lenni, okos és szenvedélyes, nem pedig apa, ahogy te már réges-rég szólítod, mintha elfelejtetted volna, hogy van neve. És nem Maci meg Mókus, meg a franc tudja milyen kasztrált állatka, hanem csak úgy egyszerűen Ádám, Bence vagy Péter.
Nem akarlak tanítani, semmi közöm hozzá, te mivé alacsonyítod le. Csak felejtsd el, hogy lemondasz róla a javamra. Köszönöm ezt a kegyet, nem élek vele. Maradjon csak meg neked, porold le és őrizgesd otthon, amíg nem jön egy hozzám hasonló, aki felfedezi őt.
Sosem leszel szabad. Hiába hiszed, mert a szabadság nem azt jelenti, hogy lemondasz arról, amire vigyáznod kellett volna. Ha kidobod az üres tejfölös dobozt, akkor nem hős vagy, hanem csak szabadulsz a hulladéktól, amivel nem tudsz mit kezdeni. Esetleg majorannát még növeszthetsz benne. Ezért rendeld csak meg a pizzád szélvész gyorsan, mert másnap megint a bolognai szószt fogod kevergetni, ami a kedvence, no megy a gyereketeké is. Ne félj, a lányod nem fogja sose megtudni, hogy apja igenis remek az ágyban,  mert ez nem tartozik rá. Neked azért megsúgom, tudja, mi kell a nőnek!
Én nem rendelek semmit, mert a szennykaja nem az én műfajom. Megvárom, vajon te megérted-e, hogy egy házasság nem a szeretőn múlik. Ha meg igen, akkor ott egye a fene az egészet. Miután megetted a kajád, ne felejtsd el, érdemes futni.  Sokkal jobb, mint jajgatni a rád rakódott háj miatt!

mymirror