Kortyolgatják a hetvenezres bort, úgy pihennek

Posted by

Tombor Zoltán
(Olvasói levél)

Én Somogyban élek, 8697 Öreglak. Itt születtem itt nőttem fel, 27 éve taposom ezek utcáit, ismerem az itteni embereket, ahogy ők is engem.
A sztori lényege.
Van egy úgynevezett gróf kastély, ami annó a grófoké volt. Az a korszak megszűnt és az épület nagyon sokáig hasznos dollgokra volt használva. Gyerekotthonként vollt fenntartva és nagyon szépen ki volt alakítva focipályával, játszóeszközökkel,padokkal. Tele volt hemzsegő gyerekekkel, akiknek annó ez volt az otthonuk.
2020!!! Éljen a kommunista fidesz!! A konyhát szétrombollták, majd nem tudom mennyit költöttek rá.
De építőipari EV válalkozóként nagyjából sejtem hogy nem 2 forintot. És kié ez az ugynevezett luxusszálloda? A kommunista fideszeseké. Egy ugynevezett luxusszálloda lett itt, ahol borkostolgatással lehet eltöllteni az időt a menő politikusoknak, a luxuscsajaikkal titokban ebben az eldugott kis belsősomogyi településen. Van árlista is de ezt egyszerűsítve leirom 70.000 forint a leggagyibb bór, persze megkell mutatni a titokban odavitt luxusnőknek, hogy ki a jampi. Igen, kell lenni egy olyan helynek, ahol szegények kipihenik a sok munkát, a sok erőfeszítésüket  pár pohár bor mellett.
Közben 4 km-e meg eggy nyomortelep található.
8697 Öreglak Barátihegy. 400 fő lakos.
A 400 fő lakosból pontosan tudom, hogy hányan vagyunk akiknek van biztos munkahelye.
A többi, akinek nincs megbecsüli az alkami munkát a szőlőben, vagy az évi 20 napot a halastón. Van aki sajnos a balatonparti kukákból, és kéregetésekből, lomtalanításból szerzett fémhulladékból gazdálkodik Jaaa, és ezt figyelld!! Ez az Öreglak település a Marcali korházhoz van a legközelebb 20-25 km-re.
Én abban a kórházban születtem. Oda mentem, mikor eltört a kezem stb stb. Mostanra meg az van ezzel a kórházzal hogy semmi sincs. Nincs arra pénz hogy felújítsák.
Emberek!!! Jól van ez így???
Akit érdekel a sztori jobban szívessen küldök videót képeket is a valóságról. De csak privibe.

Címkép: Öreglak Jankovics-kastély