Nyilt levélben kértek új oltást a “statisztikai hibaként” élő Sinopharm-vakcinával oltottak

Posted by

“65 éven felülieknek nem jó a kínai vakcina!!! 40.000.-Ft-ért vizsgáltattuk meg magunkat, és a férjem ellenanyagszintje nem megfelelő! A baloldalon már elismerik, de a kormány elhallgatja ezt a dolgot! 60 éven felülieket nem szabadott volna ezzel a vakcínával oltani!”
“A fiatalokat megvédi, a 60+- nàl van gond, a synopharmnál,remélem azért, hogy igenis lesz lehetőség 3.oltásra, hiszen a védettség elvileg fél év, még a Pfizernél is, Karikó Katalin nyilatkozta. A 3.oltásnál, biztos, hogy nem Synopharmot fogok kérni, 60+-ként.”
“Csak alátámasztani tudom saját tapasztalatom alapján. Én is hasonló korú vagyok. A második oltás után 11.000,-Ft. teszt….. Az eredmény 1.0 azaz negatív…… Védettség egyenlő nulla.”
Sorra töltik fel negatív ellenanyagszint-eredményeiket egy privát Facebook-csoportba azok, akiket Sinopharm-vakcinával oltottak be a SARS-CoV-2-es koronavírus ellen. A csoportnak már ma reggel kétezerhatszáz tagja volt.
A WHO, az egészségügyi
világszervezet nemrég egy dokumentumban úgy fogalmaz: „alacsony mértékben” bízik abban, hogy az oltóanyag megvédi a hatvan év felettieket a PCR-teszttel igazolt megbetegedéstől, és „nagyon alacsony mértékű” a bizalom abban, hogy a vakcina egy vagy két oltást követően megóvja a hatvan év felettieket a súlyos megbetegedéstől. Márpedig Magyarországon éppen a hatvan év felettieket kezdték el nagy ütemben oltani a vakcinával. Több mint ötszázezren kaptak Sinopharm-vakcinát a hatvan éven felüliek közül.
Az ellenanyaggal nem rendelkezők Facebook-csoportja az országos tiszti főorvosnak, az orvosi kamarának, az Emminek, Orbán Viktornak, ismert biológusoknak, immunológus szakembereknek, politikusoknak és rengeteg szerkesztőségnek elküldte segélykérő nyílt levelét, amelyet már befogadott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.
A levél így hangzik: “Tudjuk, hogy mi vagyunk a „statisztikai hiba”, de kérjük, hogy számunkra is biztosítsák, hogy megfelelő védettséghez juthassunk, ahogy ezt már egyéb, a Sinopharmmal oltott országokban meg is teszik, például az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Szerbia is fontolóra vette. A fentiek alapján kérjük, hogy a két Sinopharm-oltás után tegyék lehetővé a megfelelő szerológiai tesztek ingyenes elérhetőségét, ideértve a sejtes immunitást és az antitestszámot mérő vizsgálatokat is. Az elvégzett tesztek eredményei alapján biztosítsák a lehetőséget vagy egy újabb, más típusú, lehetőleg mRNS-alapú oltóanyaggal történő ismétlő/emlékeztető harmadik oltás felvételére, vagy teljesen negatív eredmények alapján tegyenek lehetővé egy újbóli regisztrációt egy újabb oltási sorozatra, mivel az érintettek oltatlannak tekinthetők.”