Orbán-Magyarország kudarca a Fudan behívása

Posted by
Magyaur
>Mit várjunk egy olyan nacionalista kormánytól, amelynek orvos-politikusa, Kásler, a katasztrofális halálozási arányú járvány közepette Mátyással, a pozsonyi csatával és régi dícsőségünkkel foglalkozik és nem az orvosi eskűjének megfelelő szakmai kérdésekkel?
Miközben a magát “magyar válogatott”-nak képzelő orbánista-jobboldal azt hiszi, hogy a győzelemhez elég a nemzeti büszkeség tudata, a hangos szurkolás és a Nyugattal szembeni düh, aközben bűnös módon elfeledkezett arról hogy a mai világban leginkább a Tudáson áll, vagy bukik minden.
A “nemzeti-keresztény” orbánisták közönyösen, vagy inkább kissé kárörvendően nézték végig ahogy a felívelő egyházi iskolák mellett szétrohad a “világnézetileg semleges” magyar iskolarendszer. A magyar történelem pénzbőségben talán leginkább duskáló évtizedében; 2010 óta eltelt időszakban az orbánista állam elmulasztotta elvégezni a kötelező házi feladatát: az egészségügy, a nyugdíj- és szociális ellátás, valamint az iskolaügy rendbetételét – méghozzá az alapoktól kezdve, hosszú távra tervezve.
Mára a bomlási folyamat visszafordíthatatlannak tűnik.
Orbán hiába próbál gyors és látványos huszárvágással idehozni egy világszínvonalú kínai egyetemet, az a helyzeten már nem segíthet.
A korábban a német és osztrák munkaerő minőségével vetekedő magyar szaktudáshoz hiányoznak az alapok – és erről a “humán erőforrás”-ágazatok megreformálásához gyáva, önző és tehetségtelen orbánista elit tehet!
magyaur.blog.hu
Címkép: Dalai Láma út