Gázkamra az Egyesült Államokban

Posted by
FTC
(Washington)
> A Washington Post azt írta, hogy Arizona lépéseket tesz, hogy hidrogén-cianidot használjon, azt a halálos gázt, amelyet a nácik Auschwitzban és más megsemmisítő táborokban elkövetett népirtás során használtak gyilkolására.
A Guardian által megszerzett, részben szerkesztett dokumentumok szerint a büntetés-végrehajtás tisztviselői felújítottak egy gázkamrát, amelyet több mint 20 éve nem használtak, és beszerezték a halálos gáz, más néven Zyklon B összetevőit. A számlákból kiderül, hogy az állam kálium-cianidot, nátrium-hidroxid granulátumot és kénsavat vásárolt, és egy jelentés részletezi az erőfeszítéseket, amelyeket annak érdekében tettek, hogy az arizonai Florence börtönében lévő gázkamrát “üzemképesnek” nyilvánítsák.”A gázzal való kivégzés kritikusai szerint a hidrogén-cianidnak a nácik által a zsidók tömeges meggyilkolásában való hírhedt használata miatt ez a módszer az Egyesült Államokban a legelhibázottabb, legfelháborítóbb kivégzési módok közé tartozik.
Miután magamhoz tértem a sokkból és az undorból, azt kell mondanom, hogy ennél szégyenletesebb történetet nehéz lenne elképzelni. El tudják képzelni, hogy Oroszország, Kína, Észak-Korea, Irán és más, az Egyesült Államoknak rosszat kívánó országok mit fognak ezzel propagandaeszközként kezdeni? És azoknak, akik még mindig törődnek az amerikai alkotmánnyal, ott van a nyolcadik módosítás. Ez kimondja: “Nem követelhető túlzott óvadék, nem szabható ki túlzott pénzbírság, és nem szabható ki kegyetlen és szokatlan büntetés.” Ez a módosítás megtiltja a bűnelkövetőkkel szembeni indokolatlanul szigorú büntetéseket.
Az arizonai Florence börtöne, ahol a gázkamra van