2006-ban Orbán „legmagasabb fokozatú védelmet” kapott

Posted by

Sokak – leginkább persze az OV-imádók – szerint legenda volt, hogy páncélautóval járt 2006-ban Orbán Viktor – pedig itt a bizonyíték: a Blikk 2006-os cikke, és persze a fénykép, mely az Országgyűlés irodaháza előtt készült.
De a jármű nem páncélautó, hanem páncélozott gépkocsi volt.

H. Lovas L.-Szemán L.Budapest
>Két golyó- és robbanásbiztos, német rendszámú BMW-vel jár felváltva Orbán Viktor, akit az utóbbi hetekben többször is életveszélyesen megfenyegettek. A páncélozott autók sok ezer eurós havi bérleti díját és a 100 kilométerenként csaknem 20 literes fogyasztását állítólag egy dúsgazdag Fidesz-szimpatizáns állja. A titokzatos, külföldön élő adományozó a Blikknek sem kívánta felfedni kilétét. A Blikk úgy tudja, egy külföldön élő magyar milliomos Fidesz-szimpatizáns állja a pártelnök védelmét szolgáló páncélozott luxusgépkocsik havi 15 ezer eurós bérleti díját.
A Fidesz köreiből megtudtuk: az üzletember névtelenséget kér, nem kívánja taglalni a nyilvánosság előtt, mit miért tesz. A pártnál kérdésünkre közölték: a havi 4 millió forintos összeget természetesen szerepeltetik majd kötelező pénzügyi beszámolójukban. Megtudtuk, hogy a 90 millió forintot érő BMW 7.45-ös és a 110 milliós BMW X5-ös terepjáró egy müncheni kölcsönző tulajdona.
Már politikusi körökben is napok óta terjeng a hír, hogy maga a miniszterelnök rendelte el riválisa személyi védelmét, s hozatta meg a speciális autókat a Köztársasági Őrezreddel. Állítólag operatív információk futottak be a hatóságokhoz arról, hogy bizonyos, gazdaságinak mondott körökből életveszélyes fenyegetés érte az ellenzék vezérét. Ám az ORFK kommunikációs igazgatója cáfolt.
– A kiemelt és védett vezetők személyi, illetve családvédelmét ellátó Köztársasági Őrezred nem kapott olyan utasítást, amely szerint Orbán Viktor védelmét is nekik kellene ellátni – mondta Garamvölgyi László. Mindenesetre azt több forrásból is megerősítették lapunknak, hogy Orbán az utóbbi két hétben több komoly fenyegetést is kapott. Fél éven belül ez már a második fenyegetéshullám, amely alapján a pártelnök biztonsági főnöke (aki ma már a TEK főigazgatója – a szerk.), Hajdú János elrendelte a legmagasabb fokozatú védelmet.
– Teljesen egybecseng a nyílt fenyegetés, és az operatív úton birtokomba került információk lényege: Orbánt valóban meg akarják ölni! – közölte lapunkkal az exkommandós. – Tájékoztattam erről az elnököt, s ő ezután engedélyezte, hogy fokozzuk személyes védelmét. Mint azt a Blikk megírta, az önkormányzati választások napján Orbán egy szintén német rendszámú Mercedesszel ment voksolni. Azonnal elterjedt Budapesten, hogy a jármű Schmitt Pál Fidesz-alelnöké.
– Ez nem igaz. Az autó, mint ez a két BMW is, ugyanattól a német autókölcsönzőtől származik – mondta a testőrfőnök. – A Mercedes alig három napot volt nálunk, a BMW-k bérleti ideje azonban korlátlan – tette hozzá.
H. Lovas L.-Szemán L.

Címkép: Orbán páncélozott BMW-je a képviselői irodaház előtt 2006-ban