Naomi Osaka otthagyta Párizst

Posted by

Naomi Osaka a saját mentális egészségének megörzése miatt visszalépett a francia nyílt bajnokságtól-
Naomi Osaka akkor vált ismertté, amikor tavaly nyáron megnyerte a US Opent – és mindezt úgy tette, hogy a torna minden napján egy olyan arcmaszkot viselt, amelyen egy-egy rasszista erőszak által meggyilkolt fekete személy neve szerepelt. Ő már akkora nemzetközi teniszcsillag, mint Serena Williams volt.
“Azt hiszem, a legjobb a tornának, a többi játékosnak és az én közérzetemnek is az, ha most visszalépek hogy mindenki újra a Párizsban zajló teniszre koncentrálhasson” – írta. “Soha nem akartam zavaró tényező lenni, és elfogadom, hogy az időzítésem nem volt ideális, és az üzenetem lehetett volna világosabb is. Ennél is fontosabb, hogy soha nem hanyagolnám el a mentális egészséget, és nem használnám könnyelműen a kifejezést”.”
Osaka a nyilatkozatában kifejtette továbbá, hogy a 2018-as U.S. Open óta “hosszú depressziós rohamoktól” szenved. Elmagyarázta, hogy a versenyek során a  kötelező sajtótájékoztatók “hatalmas szorongáshullámokat” okoznak a számára.  “Itt Párizsban már komoly, szinte beteges szorongást éreztem, ezért úgy gondoltam, jobb, halépek, és kihagyom a sajtótájékoztatókat” – írta Osaka. “Előre bejelentettem, mert valóban úgy érzem, hogy a szabályok eléggé elavultak, és erre szerettem volna rámutatni”. A sajtótájékoztatók kötelezőek a French Open játékosai számára, és döntéséért 15 ezer dolláros büntetést kapott. A verseny tisztviselői figyelmeztették, hogy ha továbbra is kihagyja a sajtótájékoztatókat, akkor ki is zárhatják a tornáról. Erre nem került sor, Naomi maga döntött úgy, hogy távozik.