Kampány a ravatalozóban

Posted by
Hadházy Ákos
>Egy kis FELÚJÍTOTT RAVATALOZÓt adott át nagy csinnadrattával Szabó Zsolt fideszes képviselő, a plébános és a nagyúti polgármester segítségével. Utóbbi közli a videón, hogy ez a falu legfontosabb épülete, a képviselő pedig “folyamatos a fejlődés! Nincs megállás!” szlogennel kommentel a posztban. És tényleg, elhangzik, hogy kellene egy urnafal is , mert az bizony már megtelt.
Ennél ízléstelenebb és ostobább propaganda rendezvényt nehéz elképzelni (persze a választásokig még sok minden előfordulhat), de a videó ennél tovább mutat. A grandiózus fejlesztéshez ugyanis valószínűleg tényleg volt köze Szabó Zsoltnak, de ez egyáltalán nem helyes. Az EU pénzek elosztásában normális körülmények között ugyan csak annyi szerepe lenne egy országgyűlési képviselőnek, hogy megteremtik az objektív, átlátható pályázás feltételeit és a kormány létrehoz egy elfogulatlan, független irányító hatóságot. Ezzel szemben nálunk valóban a kormánypárti képviselők döntik el, hogy melyik falu mennyi támogatást kaphat és ezt ki is használják a polgármesterek zsarolására. “Csak” annyit kérnek, hogy a falu a Fideszre szavazzon és hogy beleszólásuk legyen ki fogja a munkát elvégezni.

Előbbi persze nehezen bizonyítható,amíg a polgármesterek csak titokban beszélnek erről. Utóbbi , a közbeszerzések manipulálása viszont jól látható a nyilvános adatbázisok alapján is. Így dolgozott Boldoog István is és emiatt tettem feljelentést Szabó Zsolt körzetében is, az ügyben nyomozás is folyik. https://magyarnarancs.hu/…/tanukihallgatasok-folynak-a…