Dobra verik a családi ezüstöt

Posted by

A hetvenes évek elején a még Népköztársaság úti palotában volt az újságíró iskola. Akkoriban végeztem ott és a lányom csaknem 25 évvel később ugyancsak ott tanult a rádió tévé szakon Szegvári Katalin osztályában. Több éven keresztül jártam azt a házat keresztül kassul tehát érzelmileg is kötödtem ehhez. A széplaki üdülő eladása is meglepett, fiatalságom legszebb nyarait  töltöttem ott családostul. Egyszer Tihanyban is nyaraltunk. Számunkra mint vidéki tagoknak ennyit, semmi többet nem nyújtott a szövetség az évente változtatott újságíró igazolványon túl.

S, ami tragikus a több mint egy évszázados újságíró szövetség fennmaradása egyre bizonytalanabb.  Éppen 10 esztendeje megpályáztam az elnöki címet, nem sok eséllyel, az a szűk fővárosi elit amely már régóta bebetonozta magát az elnökségbe  nem hagy érdemi beleszólást a tagságnak. Őrzik a pozicióikat, s már az se zavarja őket, hogy az ország legnagyobb kiadójában már egyetlen tagjuk se lehet. Tulajdonképpen velem együtt a tagok zöme már nyugdíjas, s messzi távolban nem jut semmilyen publikációs lehetőséghez. Kizártak vagy kizártuk magunkat a média világából.

Ha tudni akarják elárulom – magam is a Tihanyi ingatlan eladására voksolok. Persze nem minden áron.  S a befolyó pénzból rögtön vehetnének  legalább 20 négy évszakos  apartmant Széplakon , amelyet úgy a tagságnak mint idegennek jó áron kiadhatnánk.Hosszú távon ez jövedelmező lehet mindannyiunknak, s a családi ezüstöt aranyozottra cserélnénk.

%d bloggers like this: