Film az öszödi beszédről

Posted by
Szűcs Gábor Róbert
>Ahogy az előzetest nézem, nem arról szól. A Hír TV-n meg is magyarázta a film anyja, aki az Alaptörvénynek megfelelően, nő. Sőt, semmi köze a jövő évi választáshoz. Ártatlan politikai krimi a véres kezű mai ellenzékről
1. A film atyja, aki alkotmányosan hím, Kálomista Gábor közösmerten politikailag semleges, kertészeti ágazatvezetőként és sofőrként igazi művészlélek, semmi köze nincs a regnáló rezsimhez, ugatja a NER-t.
2. Ma tették közzé, hogy a film elkészült, bár az utómunkálatok még hátra vannak. Ez az “őszödi beszéd” valahányadik évfordulója.
3. Ha ez “politikai thriller”, amit azt a film-anya elmondta, akkor nyilván bemutatja hogy a miniszterelnökséget másodszor elvesztő férfiú milyen módon volt a zavargások hátterében: erre azóta többé-kevésbé fény derült. Ki itt az igazi Nixon?
4. “A beszédről és annak következményeiről Dézsy Zoltán 2013-ban „Elment az öszöd” címmel filmet készített, melyben Sás Péter alakítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A filmet a Nemzeti Kulturális Alap 5 millió forinttal támogatta” írják a neten.. Ez most a remake?
5. Ki fizeti a révészt? Miért nem vállalta egyetlen magyar rendező, sőt, számos színész sem, hogy nevét adja ehhez a nagyon igaz filmhez? Ha olyan nagyon igaz. Vagy csak ha sima politikai krimi?
Propagandaminisztérium. Balkáni Goebbels.

Címkép: Jelenet a filmből