Kásler doktor, aki nem tudott hibázni

Posted by

Lendvai Ildikó
>Kásler doktor igazán árnyaltan és sokoldalúan elemezte a kormány járványkezelését: “Nem tudok mondani egyetlen körülményt sem az elmúlt évben, amit ne helyesen ítéltünk volna meg.”

Ez az! Ezt a szerénységgel párosuló kíméletlen önkritikát szeretem a legjobban kormányunkban.
Mi, közönséges halandók, olykor tévedünk, botladozunk, elrontunk dolgokat, nem így a miniszter! Természetesen most is igaza van. Bár talán egyetlen pirinyó kis hibácskát mégis felfedeztem a kormány működésében:
A helyén hagyták Kásler urat még akkor is, amikor már ugyanúgy tisztában voltak alkalmatlanságával, mint az egész ország. Hivatalosan rábízták az életünket. Csak diszkréten hátravonták az Operatív Törzsből, és a feladatokat inkább Pintér belügyminiszterre tolták. De a Patyomkin-miniszter maradt, és most lelkesen öndícsér…
Ehhez képest a többi tényleg csak apró baki: a kórházi ágyak embertelenül kikényszerített kiürítése. A szakszemélyzet híján nem használható lélegeztetőgépek biznisze. Az összeomlott informatikai rendszer. Az épp csak a védettséget nem bizonyító, viszont legalább utazásra sem használható védettségi igazolvány. A járvány tetőpontján az egészségügyi dolgozók ezreinek elüldözése az új jogviszony kierőltetésével. A közöny a szociális válság áldozatai iránt. Az egész pedagógus társadalom magára hagyása.
A létező eredmények is hitelesebbé válnának, ha ezekből valamit is elismernének.
De belátom, ez mind semmiség. Hiszen akár azt is megtehették volna, hogy a kritikák után Káslert juszt is meghosszabbítják Bicskéig. És nem tették!
Egyelőre.
Lehet persze, hogy csak megsajnálták Bicskét. Azt mondják, ott fideszes a polgármester. Valahogy kijárhatta.

Címkép: Békési Joe rajza. Kásler