Nyakkendő és öltöny a szakértelem jelképe

Posted by
Somogyi Zoltán
>Ha tehetek egy javaslatot Karácsony stábjának, ha esetleg nyerni akarnak tényleg és nem úgy van most is, ahogy azt a főpolgármester nyilatkozta 2018-ról, hogy miniszterelnök-jelölt volt, de tudta, nem fog nyerni. (Csak ezt nekünk akkor nem árulta el.)
Nos, én egyet mérnék vidéken: nyakkendőben kell lennie egy politikusnak, vagy nyakkendő nélkül? Tudom, ez Budapesten nem kérdés, de, ugye, mi, budapestiek egy olyan jelöltet keresünk, aki meg tudja szólítani a vidéket, így meg tudja nyerni az országot. Nos, a nyakkendő, az bizony egy fontos kérdés.
Minden más jelöltnek javaslom ugyanezt.
A nyakkendő és öltöny, meg a megfelelő méretű íróasztal és munkakörnyezet a szakértelem és a kormányképesség egyik szimbóluma Magyarországon. Márki-Zay Péternél úgy látom, aki egy vidéki település, de azért egy megyei jogú város polgármestere, hogy többnyire érti ezt a formális, vizuális részét a politikának.
Ebből az egészből Jakab Péter lóg ki, de ő nagyon. A bőrkabát más, mint a nyakkendő nélküli öltönyhasználat. A bőrkabát annak az üzenete, hogy itt mindent újra kell gondolni, mindent fel kell forgatni, hogy teljesen új, normális világ legyen. Nagy kérdés számomra, hogy ez egy miniszterelnök-jelölti kampányban a végén elég-e. Az odáig vezető úthoz segíthet.
Ahogy a nyakkendő nélküli öltönyhasználat sem most a legnagyobb probléma, az előválasztáskor. Az is inkább utána lesz komolyabb kérdés.