Az összes önkormányzati lakást betették a zsákba

Posted by
Tamás Ervin
>Na, ha nehezen is, de előbújt a szög a zsákból. Az elképesztő stiklikkel megszerzett várbeli önkormányzati lakások magánkézbe adásáért úgy született meg a törvényjavaslat, hogy a fedés fökéletes legyen – mindjárt az összes önkormányzati lakást betették a zsákba.
Nem csoda, hiszen a Karmelita lakópark bérlői nemsokára piacihoz közelebbi áron bérelhették volna a hajlékokat. Dehogy a szegény várbeli kisnyugdíjasok panaszait fogadták a kormány könnyes szemű illetékesei, hiszen a szociális helyzet a méltánylandó körülmények közé került volna. A balról szerzett lakások megemelt díja a NER-közeli szemfüleseket “rázta meg”, többek között a volt polgármestert.
Azzal, hogy egyből országossá tágították az önkormányzati laksok eladását, két dolgot árultak el – oly sután és gyorsan cselekedtek, hogy bele sem gondoltak annak következményeibe és az elemi erejű fölháborodásra sem számítottak. Hogy miért nem? Mert más világban élnek, mások lettek a reflexeik. Annyi helyen szelelt Böröcz úr javaslata, amennyivel egy léghajót meg lehetett volna oxigénnel tölteni. Azaz rádöbbentek: több veszett volna a politikai vámon, mint amennyi jött volna a réven.

Ideje volt a törvényjavaslatot lemezteleníteni az eredeti szándékra. Most mindenki örül? Nem, ez így ugyanolyan mocskos, mint az eredeti, csak foltos, szakadozott zsakett helyett színevesztett, ócska fecskeúszó virít az egészen – ronda, minden kilátszik belőle.

Címkép: Lakások a Várnegyedben