Mégegyszer a pörköltzaftos miniszterelnök kézcsókjáról

Posted by

Hát most cáfolta a fiatal házasember, hogy ő és neje lenne az MNB hitelt népszerűsítő képen, így csupán annak a videonak az elemzésére szorítkozunk, amelyet a kormánypropaganda láttatni akart.
Tölgyes Péter
>Aki ennek a félresikerült reklámszkeccsnek a forgatókönyvét írta, az is helyből idióta. Úgy látszik, a Habony-művek már szétporozta a maradék agyát is, ha azt hitte, az emberek bedőlnek a sztorinak, amely még mesének is bosszantóan ostoba lenne.

Az esküvő után az ifjú pár ott-hagyott csapot-papot-családot-ismerősöket az Úri utca 58. előtt, mert úgy döntött: ahelyett, hogy autóval az esküvői ebéd színhelyére hajtanának, inkább sétálnak bő egy kilométert édeskettesben, beöltözve, úgy, ahogy kijöttek a házasságkötő teremből, egyenest a Karmelita kolostor irányába (Színház utca 5–9.).
Nyilvánvaló, hogy annak reményében tették ezt, hátha szembejön velük Mátyás király, álruhában.
Így is történt, (hülye)gyerekek, no persze nem Igazságos Mátyás, de még csak nem is Matyi (a Rákosi…) bukkant elő, hanem 21. századi utóda robbant be a képbe, egy maszk nélküli, hatalmas és nyálas, kézberántásos kézcsók erejéig. (Brrr.)
Az ifjú pár szemlátomást könnycsordultáig meghatottan fogadta ezt a “váratlan eseményt” (és azt, hogy a gyűrűnek sem kélt lába…), olyannyira, hogy az sem tűnt fel nekik, mintha ezen a hétfőn kihalt volna az egész várnegyed. Közel s távol nem nem láttak senki mást, mint a szintén arrafelé kóválygó, széles mosolyú miniszterelnököt.
Leszámítva persze azt a fotó jobb felső sarkába óvatlanul belógó egy szem TEK-est, aki nem tudott rendesen elrejtőzni.
Beszélgettek aztán néhány percet (a személyi fotós optikája és az udvari krónikás jegyzettömbje előtt – micsoda szerencse, hogy végszóra ők is előkerültek -; “Ide tessék mosolyogni!”):
napjaink Magyarországának nagy harcairól és a magyar nép még nagyobb győzelmeiről. Végezetül az ifjú pár, persze a statisztapénz felvétele után (?), autóba szállva távozott; miniszterelnök jobbra el.
És boldogan éltek, amíg meg nem haltak.
———
Máris jön a szívmelengető mesevideó feliratozása:
Magyarország kormánya megbízásából.
Püff neki. Ráadásul még valami villódzó, foltos képsor:
Báthory Ödönke: Mama, fogjál nekem békát!…
(Semmi, semmi, csak a filmkészítés ördöge, nyilván belevágták valami archív anyagból…)