Fekete-Győr szerint még van esélye miniszterelnökjelöltként

Posted by

Babos Attila

>Pécsett járt pénteken Fekete-Győr András, hogy találkozzon pécsi, baranyai Momentum-aktivistákkal és bemutassa a Momentum egyik jelöltjét, Nemes Balázst. A Szabad Pécs mindkettejüket kérdezte, Fekete-Győr Andrást a miniszterelnök-jelöltségről és az ellenzéki előválasztáson való esélyeiről, és persze Gyurcsány Ferencről is, Nemes Balázst viszont a nyelvtudásáról kérdeztük – vele kapcsolatban ugyanis abba még az állampárt kommunikációsai sem tudnának belekötni.

A Momentum (többek közt) Mellár Tamással szemben a párt egyik alapítóját, korábbi országos szóvivőjüket, Nemes Balázst indítja az előválasztáson Baranya 1. számú választókerületében. Fekete-Győr András pártelnők és miniszterelnök-jelölt amiatt érkezett pénteken Pécsre, hogy Nemes Balázst ajánlja a pécsiek figyelmébe és személyesen találkozzon a párt baranyai aktivistáival, akik segíthetik Nemes Balázs kampányát az előválasztáson, majd esetleges sikere esetén a jövő tavaszi választáson.

https://youtu.be/Yh3_0hgHuqw

A Szabad Pécs a Momentum miniszterelnök-jelöltjét arról is kérdezte, hogy saját magát miért tartaná jó miniszterelnöknek, és mennyire tartja magát esélyesnek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek “versenyében”.Nemes Balázzsal pedig két videót is felvettünk. Az elsőben a képviselőjelöltségével összefüggésben kérdeztük. A másodikban pedig a nyelvtudásáról, hiszen az elmúlt napokban az orbánista sajtó attól volt hangos, hogy Karácsony Gergely nem fejezte be a doktoriját és általa is hiperpasszívnak minősített az angol nyelvtudása. Nemes Balázs azonban 9-10 nyelven beszél, a videóban a hollandot nem is említi, de ezek közül öt nyelvből van felsőfokú nyelvvizsgája. E téren tehát elég nehéz lenne rajta fogást találnia a Fidesz kommunikációs gépezetének.

Címkép: Fekete-Győr András és Nemes Balázs, a Momentum miniszterelnökjelöltje és egyik baranyai országgyűlési képviselőjelöltje – Montázs: Babos Attila/Szabad Pécs