Három és félszer a Föld körül

Posted by

 Lendvai Ildikó
Heti Tapló

Én nem tudom, talán a sok esőtől lehet, de tény, hogy ezekben a napokban a pünkösdi rózsa helyett inkább a taplónak kedvezett az időjárás. Akármerre néz az ember -feltéve, hogy a kormánymédia a látókörébe esik- tapló itt, tapló ott, tapló szinte mindenütt.
Útilapuról már hallottam, útitaplóról eddig még nem. De az egyik fideszes képviselő jóvoltából ezt is megismerhettük. Kiderült, hogy Hörcsik Richárd tavaly óta 3,6 millió forint közpénzt vett fel benzinre. Ennyi üzemanyagból három és félszer megkerülhette volna a Földet az Egyenlítőnél. Korábban sem volt az az egy helyben megülős fajta: valaha az MDF-ből vándorolt át az ígéretesebbnek látszó Fideszhez. És ami igazán szép tőle, ehhez még benzinpénzt sem igényelt!

Miért? Hát, hogy oltóanyagot szerezzenek. Hörcsik nyilván közéjük tartozott, azért utazott folyton. Nem csoda, hogy többször is körbe kellett járnia a Földet: nem kis fürkészés és portyázás kell ahhoz, hogy a legdrágább lélegeztetőgépeket és a legdrágább vakcinát vásároljuk meg Kínától, ami csak létezik. És ezzel nem volt vége! Idén februárban Orbán azt is közölte, hogy mivel nem tudni, az oltások meddig adnak védettséget, folyamatosan kell beszerezni újabb adagokat, “a portyázókat és fürkészőket mindig mozgatni kell.”
A benzinpénzből ítélve szegény Hörcsik sem pihenhetett. Tapló dolog azon értetlenkedni, hogy ha kell az utánpótlás, akkor az Unióban egyedüliként miért utasítottuk el most az újabb Pfizer-szállítmányok lehetőségét, amelyekért egy lépést sem kellett volna tenni. Érthető: az túl olcsó a kínaihoz képest, híg lehet a leve, mint az olcsó húsnak. Az ilyenért egy magára adó fürkész a kisujját sem mozdítja.
És különben is, mi az a 3,6 millió? Ez a Hörcsik nincs is rendesen megfizetve. Tudják, milyen dög meleg lehetett annyit autókázni az Egyenlítő körül? Remélem, nyitható a kocsi teteje.
Talpra, Orbán fürkészei, portyázói! Munka van!
A hatalmas fejetlenség közepette, amikor Orbán miniszterelnöknek harcolnia kell Brüsszellel, -vagyis magunkkal, mint uniós tagokkal- meg az egységbe tömörülni látszó ellenzékkel és Gyurcsánnyal is, itt az idő, hogy valami olyanért ugrassza fürkészeit és portyázóit, ami életeket menthet!
Az egyik kormánylap építő jellegű cikkben állított össze listát “azokról a tevékenységekről, amelyek megvédenek minket attól, hogy baloldalivá váljunk”
Mert köztudomású, a baloldaliak rettentő taplók. Mivel ezt mindenképpen el szeretném kerülni, alaposan áttanulmányoztam a listát. Az első pont szerint megvéd a baloldali elfajzástól pl. az olvasás. Már éppen készültem újabb könyvekért elmenni a Szabó Ervin Könyvtárba. De sajnos annak névadója, a legendás könyvtártudós, echte baloldali volt. Úgy látszik, nem a megfelelő könyveket olvasta. Így aztán amit nyernék a réven (az olvasáson), azt rögtön elveszteném a vámon, hiszen mérgezett levegőjű helyre kellene belépnem. Aztán ott volt még a pontok között a család és a gyerek, meg a nemzet szeretete. Én azt hiszem, ezekkel rendben vagyok, ezért nem értem, hogy-hogy nem kopott le még rólam az a tapló baloldaliság. Végül eljutottam a baloldali ragálytól megvédő utolsó javaslatig: oda kell figyelni arra, mit eszünk.
De sajnos nem láttak el részletes tanácsokkal. Mit kell és mit nem szabad ennem ahhoz, hogy végre kivetkőzhessem a baloldaliságból?
Egyéb útmutatás híján próbáltam végignézni a garantáltan jobboldali példákat. Németh Szilárdot senki nem vádolhatja baloldali elhajlással, de ha az ő példáját követve folyton velős pacalt ennék, azt szerintem rosszul bírnám. Disznótorra éppen eljárhatnék (tudom, az is követelmény), de a sült disznóvért, bár sok barátom szerint nagyon finom, valahogy nem kívánom. Arról meg igazán nem tehetek, hogy sem Orbán nem hívott kolbászt tölteni, sem Áder horgászni, sem Semjén vadászni, így nem találhattam rá a helyes tápanyagokra sem.
Ha tényleg jó útra akarnak téríteni, kérem, vegyék fel a javasolt jobboldali élelmiszerek listájára a kapros tökfőzeléket és a karamellás jégkrémet is. Abból bármennyit meg tudok enni.
Azt is olvasom, hogy Győrött a város Pihe nevű kakasa vágta át csőrével a szalagot az állatkert egy felújított részének megnyitásán
Zseniális! Belátták, elég tapló megoldás volt, hogy a korábbi kampányokban legalább négy-öt képviselő ott tolakodott ollóval a kezében akár egy iskolai WC avatásánál, és egymást böködték könyökükkel, hogy odaférjenek néhány centi szalaghoz. Ez így, egyetlen kakassal sokkal elegánsabb, taplótlanított eljárás. És nincs az a sok ünnepi beszéd sem, csak pár kukurikú. Bár azért élek a gyanúperrel, hogy a következő választáson a Fidesz a kakast indítja. Elvégre eddig a jelölés alapfeltétele volt a megfelelő számú átvágás. Ha csőrrel, hát csőrrel.
Szóval csak figyeljenek a Pihe névre az új politikusok között!

Városi Kurír

Címkép: Pihe kakas átvágja a szalagot