A hullámzó mocsok

Posted by

Fábián András
>Kezdjük mindjárt a konklúzióval! Ha én Karikó Katalin helyében lennék, a jövőben azt is letagadnám, hogy valaha Magyarországon jártam. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki azzal gyanúsítana, hogy magyar vagyok, hát szó nélkül hátat fordítanék neki, és faképnél hagynám.
Lassan 12 éve már, hogy Magyarországon a politikai szenny és mocsok üli torát. A politikai hígtrágya már olyan szintre jutott, hogy óvatosan kell mozdulni, mert ha hullámzani kezd nehezen kerülhetjük el, hogy átcsapjon a fejünk felett. Persze tudjuk, hogy ez a kiáradás nem 2010-ben kezdődött. Látható formában már 2006-óta velünk van. Akkor egy hamvában holt puccskísérlettel kezdődött, amelynek meghamisítása – az eddig elmondott szcenárió szerint – éppen most ölt kampányfilm alakot. A puccsot Orbán Viktor és a szélsőjobb szervezte.
Ezt ma már tudjuk.
A politikai szenny és szemét pedig azóta is árad, mérgez és pusztít. Azt nem értjük igazán, hogy miért is marad mindez büntetlenül, miért történhet ez meg velünk a XXI. század hajnalán Európa közepében. Minden esetre eljön egy pillanat, amikor ki kell már mondani: ez nem mi vagyunk! Nem ez Magyarország! Ez nem volt soha rendszerváltás és végképp nem a fejlődés útja! Egyetlen ember hatalmi őrültsége és a jól megérdemelt börtöntől való rettegése miatt odadobjuk az ország és a gyermekeink jövőjét. A saját jelenünkről és jövőnkről már nem is beszélve.
Ha egy társadalom kultúrája mérhetetlen mélységbe süllyed, az emberek nagy többsége csak széttárja a karját: Istenem! Hát a politika már csak ilyen. Mocskos. Aki pedig a közelébe kerül az is bemocskolódik. Itt mindjárt szögezzük is le: Karikó Katalin nem politikus, és nem is része a magyar vagy a nemzetközi politikának.
Másrészt arra sem kötelezhető senki, hogy a mai politikai „elit” játékszabályait elfogadja. Hogy egy gyermek-hasonlattal éljek: ha az iskolában a hangadók kipécéznek maguknak egy gyermeket és válogatott szóbeli és fizikai kínzásoknak vetik alá, az tragikus következményekkel járhat. Ha nem sikerül a brutalitást idejében felismerni és megszakítani, önpusztítás is lehet a bullying (terrorizálás) néven ismert gonosz „gyerekcsíny” következménye. Ne gondoljuk, hogy az ehhez hasonló politikai terror nem bosszulja meg magát, ha egy egész társadalommal szemben követik el. A gyermek ugyanis egyedül van, támasz nélkül. Egy egészséges társadalomnak viszont még lehetnek adekvát megoldásai az őt terrorizálókkal szemben. Egy egészséges társadalomnak, mondom.
Szent-Györgyi Albertről, a „Nobel-díjas kémről” könyvet írtak. A nehéz háborús időkben vállalta, hogy kutatásai mellett az angol hírszerzés részére titkos munkát végez. A bölcs ember, a C-vitamin felfedezője, mégsem kémtevékenysége miatt vonult be a köztudatba és vált ismert és elismert emberré, nagyhírű tudóssá.
Ismereteim szerint 1989-90-ben volt egy hallgatólagos konszenzus a rendszerváltó pártok között. Eszerint a rendszerváltást követően a politikai élet résztvevőit átvilágítják, és akik az állambiztonság hálózatának tagjai voltak, azok nem tölthetnek be bizalmi állást. Eleinte tessék-lássék módon működött is valami efféle bíróság. Mikor aztán Csurka és Torgyán is a lákörbe került, meg persze más prominensek is, akkor ez a bizottságosdi gyorsan eltűnt a süllyesztőben. Orbán Viktort soha senki és semmilyen bizottság vagy bíróság nem világította át. Simicska Lajos nyilatkozatából pontosan tudjuk, hogy ez mekkora hiba volt. Nem véletlen tehát, hogy 2021. február 25-én 23. alkalommal is leszavazta a bátor 133 az LMP indítványát az ügynöklisták nyilvánosságra hozataláról.
Eleinte az Antall-Boros kormány viszonylag korrekt módon kezelte ezeket az iratokat, a „lehetőleg nem ártani” elve alapján. Persze nem abszolút értelemben nem ártani: csak azokat vegzálták, aki szívüknek nem volt kedves. 1998-ban Kövér László vette át a titokminiszteri posztot. Ettől kezdve vált a Fidesz kezében politikai eszközzé az ügynöklista. Persze addigra – pláne mára – már nem volt ez túl hatásos eszköz. A tapasztalatok szerint ugyanis a kutyát sem érdekelte, hogy mondjuk X vagy Y aláírt-e a III/III-nak (a belső elhárításnak), vagy a III/II-nek (a kémelhárításnak). Van-e a beszervezésről 6-os karton vagy nincs. Érdekes módon azonban Kövér titokminisztersége alatt és utána mindig azokról derült ki az „ügynökmúlt”, azokat állították pellengérre, akik valamilyen oknál fogva a társadalom haladó részéhez, de legalábbis a Fidesz ellenzékéhez tartoztak. Nem mondok neveket. Úgyis fejből sorolja azonnal mindenki. A III/III. hajdan vezető tisztjei és tábornokai viszont máig a Fidesz árnyék-titkosszolgálatát erősítik.
Van egy magyar származású tudós, aki kivívta az egész világ tiszteletét. Szerényen, kitartóan és céltudatosan végezte a munkáját, mert hitt abban, amibe belevágott. Eljött az idő, amikor a kutatásai igazolást nyertek, élete munkáját siker koronázta. Tisztelettel és elismeréssel tekint rá a világ. Fejet hajtanak előtte. Megsüvegelik, akármerre is jár. Megvívta a harcait, megmentett több száz millió embert a haláltól, tisztességben, becsületben éli az életét. nagyrészt neki is köszönhető, ha az életünk egyszercsak visszatér a normális kerékvágásba.
Nem ismerjük a körülményeket, mi (vagy ki) vette rá, hogy Magyarországra látogasson. Megvallom, én a helyében nem jöttem volna. Arra is rászedték, hogy ellátogasson a Karmelita kolostorba. A magyar miniszterelnök hívta. Mivel március 15-én Széchenyi díjat, május 7-én Emberi méltóságért díjat kapott, felszólalt a Magyar Tudományos Akadémián is, joggal gondolhatta, hogy egykori hazája elismeri, megbecsüli, az általa elért eredményekhez és hatalmas tudásához méltó módon tisztelik meg.
Csak csodálkoztunk ezt látva, hiszen ettől a kormánytól, különösen az előzmények ismeretében, nem ehhez vagyunk szokva. Mára aztán kiderült, hogy nem mi tévedtünk. Színjáték volt ez az egész disznóság, ami arra volt hivatott, hogy a Pfizer BionTech vakcina zseniális megalkotóját – és közvetetten rajta keresztül magát a vakcinát is – lejárassák és hamis színben tüntessék fel.
Közbevetőleg jegyzem meg, hogy volt annak idején, a rendszerváltás korában egy olyan pártok közötti megállapodás, hogy a hírszerzés (BM III/I. Csoportfőnökség) titkai örökre titkok is maradnak. Most ezt a megállapodást is sikerült megszegni. Az első mocskolódás még pontosan említette, hogy Salgó László, az azóta elhunyt volt országos rendőrfőkapitány a Csongrád Megyei RFK III/I. Alosztálya (Hírszerzés) munkatársaként szervezte be Karikó Katalint. Zárójelben, mintegy tévedésből, a Kurucinfó (!), amely ezt az egész dolgot először megszellőztette, s amely még mindig a Fidesz -csatlós Mi hazánk hírharsonája, kémelhárításról beszél. Pedig ahonnan ezt az információt kapták, ott pontosan tudják, hogy mi mit jelent.
Még valami könyv is szerepel hivatkozásként, mint „forrásmunka”. Ezt követően a Telex, amely, mint tudjuk, a függetlenség bajnoka a magyar sajtó történetében, szolgamód bulvárhírt fabrikált a lejárató szándékkal készült propagandaanyagból. (https://telex.hu/belfold/2021/05/22/kariko-katalint-beszervezettkent-tartotta-nyilvan-a-szocialista-allambiztonsag) A koronát a Magyar Nemzet tette fel a sz…, akarom mondani a mocsokra: „Aljas karaktergyilkossággal próbálkozik a baloldal Karikó Katalin ellen” című szerkesztőségi cikkében nem hagyta ki a ziccert: „A baloldali szivárványkoalíció összetételét ismerve nem meglepő, hogy a szélsőséges portál „leleplezését” éppen a liberális Telex vette át, s emelte át ezzel a hírt a fősodratú média híráramlásába.” (Külön felhívnám a figyelmet a szerző nyelvi leleményeségére!) (https://magyarnemzet.hu/belfold/aljas-karaktergyilkossaggal-probalkozik-a-baloldal-kariko-katalin-ellen-9835472/)

A kormányzati hírharsona azonban nem elégszik meg ennyivel. Kegyeletsértő módon még Salgó László személyét sem kíméli: „…a baloldal egyik prominens rendőrségi embere egészen biztosan mindenről tudott, ami most napvilágra került, s egy olyan karaktergyilkossági kísérlet alapjául szolgált, amely a magyarok szemében rendkívüli tiszteletnek örvendő, az oltáspárti tudományosság talán leghitelesebb képviselőjét, Karikó Katalint igyekezne ellehetetleníteni.” Salgó Lászlónak természetesen semmiféle felelőssége az ügyben már nincsen és nem is lehet, hiszen 2019-ben, hosszas betegség után, még a járvány kitörése előtt elhunyt.  Ami pedig az ellenzék már megszokott módon való besározását illeti, kikerülhetetlen a tény, hogy ezt az egész mocskos akciót a tudósnak az Orbánnál tett látogatása utáni időszakra időzítették. Mégpedig akkorra, amikor Karikó Katalint a baloldali Szeged díszpolgárává választották. Nem a Széchenyi-díj, nem az Emberi méltóságért díj átadására, nem az MTA felszólalás napjára, hanem a szegedi kitüntetés idejére.
Kedves Karikó Katalin! Ha ez bármit is számít Önnek, tudnia kell, hogy mi, tisztességes baloldali magyar emberek – a kormánypropagandával ellentétben – soha nem állítottuk, hogy a Pfizer vakcina okozta a legtöbb halálesetet Magyarországon. (https://telex.hu/koronavirus/2021/04/27/vakcina-hatekonysag-kormany-tablazat-kutatok-szamitasok-megbetegedes-halalozas-halottak-kinai-sinopharm-pfizer) Mi, az egyszerű magyar emberek, a legtöbben azt akartuk, hogy Pfizer vakcinával, és ne a kormány által ránkerőltetett, de az EU által máig nem elfogadott kínaival oltsanak be bennünket. Utóbbin ugyanis kormányközeli illetők hatalmas haszonra tettek szert. Mi, tisztességes emberek, felháborodva értesültünk arról is, hogy a magyar kormány kiszáll az EU Pfizer-vakcina beszerzési rendszeréből. Helyette inkább a korszerűtlennek tekinthető, kínai eljáráson alapuló vakcina-gyártásba invesztálnak százmilliárdokat.
Végül, de nem utolsó sorban tudnia kell, hogy mi tisztességes, magyar emberek büszkék vagyunk Önre, és tisztelettel hajtunk fejet az Ön tudása és minden akadályt legyőző kitartása előtt. Ezzel a tisztelettel javasoljuk Önnek, hogy mindaddig, amíg ez az emberi tisztességéből kivetkezett kormányzat és szolgahada el nem tűnik a süllyesztőben, csak messziről emlékezzen ránk. Tudnia kell azonban, hogy abban az országban, amely egykor a hazája volt, vannak rendes, tisztességes honfitársai is.