Raktáron a vakcina

Posted by

Tamás Ervin
>Örömmel olvasom, hogy több nyugati vakcinát nem rendel a kormány, mert “ilyen kalandban nem vesz részt”, 2022-ig van elég oltóanyag, utána pedig elkészül a magyar gyár. De vajon miért rendelt annyi keletit, miközben tudni lehetett, hogy mondjuk két hónap múlva közértben is kapni majd a Pfizert, amiben az emberek bíznak?
Miért kellett a drága kínait öreg, beteg embereknek csőstől beadni, mikor ezt kifejezetten problémásnak ítélték még maguk a kínaiak is? Az, hogy ebből egyre biztosabban és sürgősebben kell harmadik, mennyit kóstál?
Sok embert mentettek meg a haláltól, állítják, miközben arányosan mi vesztettük el majdnem a legtöbb embert – és ugyanúgy csínján bántak a teszttel és a kontaktkutatással, mint korábban. Nehéz megmondani, hogy hányan hunytak volna el amiatt a mondjuk kélt hónap miatt, amikor szűkében voltunk az oltóanyagnak.
Egy biztos: koncepciózus oltási terv nem működött, az oltóhelyek közül sok az elemi feltételeknek sem felelt meg, az önkormányzatok segítségét elutasították, a komoly pénzből kialakított és rendszeresen összeomló regisztrációs rendszerről, a kapkodásról pedig szó se essék ne essék. Az elemi vizsgálatok sutba dobása elsősorban nem az embermentésről szólt, hanem a politikáról, az EU baszogatásából és a keleti szél simogató légáramlatairól.
A túlrendelt és ki tudja milyen kurflikkal vett kínai vakcinákat helyezzék nyugodtan a lélegeztetőgépek mellé, úgy olcsóbb raktározni őket. Vagy az adófizetők pénzén düböröghet az ajándékozás.