Nem intéznéd el, hogy ez a mogorva ukrán eltűnjön?

Posted by

Kereszty András
>A sportlap azt harsogja, hogy távozik Szergej Rebrov, a Fradi sikeredzője, és meg is van már az utóda, egy osztrák. Azt mondja Kubatov Gábor az Origónak: Szergej Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál. A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül.
Kubatov nyilatkozatával kapcsolatban az nso.hu megkereste Rebrov képviselőjét, Varga Sándort, aki a következőt reagálta: „Szerhij Rebrovot jövő nyárig szerződés köti a Ferencvároshoz, amint érdemi változás történik, elsőként a Nemzeti Sportot értesítjük.
Mi van itt?
Kavarás. Adjunk ehhez egy csipetnyi cinizmust. Némi életismeretet. Néhány deka magyar valóságot.
Van egyszer egy klub, a Ferencváros. Élvezi az Orbán-éra minden előnyét. Csakhát a szurkolói… Emlékezünk még arra, amikor a kórus kifütyülte az ország valaha volt legnagyobb miniszterelnökét? Nos. Ez a Ferencváros az ukrán edző irányításával egymás után háromszor! bajnok lett. Bejutott az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Így megy ez 2019 óta. Mióta Rebrov jött. 2018-ban ki volt a bajnok? A Vidi. Vagy másként Fehérvár.
Az idén ki a 2. és a 3. helyezett? Orbán Viktor két kedvenc együttese. A Felcsút (elorzott néven a Puskás Akadémia) és a soknevű Fehérvár.
Ki a Ferencváros elnöke? Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Orbán-barát. Orbán beosztott.
Mi történhetett február 10-én vagy annak közelében? Azt már tudjuk Rebrov képviselőjétől, hogy az edző nem mondott fel. Sőt, ezután – az Üllői129. szerint –  heteken át kérdezgette, hogy miért nem áll vele szóba a Fradi vezetése?
Mi van akkor, ha a nagy foci-drukker Fidesz-, és ország-főnök ezen a február 10-én, vagy egy közeli napon roppant barátságosan megkérdezte az elnök urat: Nem lehetne elintézni, hogy ez a mogorva ukrán ne lábatlankodjon többé ott a csapatnál? Nem  lehetne valami balfácánt hozni a helyére?