Konok Péter: Nem tudom szó nélkül hagyni ezt a karaktergyilkossági-kísérletet

Posted by
Konok Péter válaszai Gábor György Újnépszabadságban is megjelent írására
1.
Kommentelő: – Konok úr, hát nem szégyelli magát, hogy a Ripostba ír?
– Nem, mert nem írok a Ripostba – válaszolom.
– De akkor miért nem határolódik el? – veti a szememre.
– Nem határolódhatom el valamitől, amit nem írtam.
– De ott a szakállas fényképe is a cikk mellett – írja a kommentelő.
– Az a Nyugati Fény, amire gondolni tetszik. Mondjuk, valóban eléggé egyformák.
– Ja, az lehet, ennyire nem mélyedtem el a kérdésben – summázza a kommentelő.
2.

Nemigen szeretek belemenni az efféle huzavonákba, mert rövid az élet, meg különben is minek, de nem tudom szó nélkül hagyni azt a karaktergyilkossági-kísérletet, amit Gábor György és lapja, a Nyugati Fény című pravdaipari melléktermék indított ellenem.
Gábornak nem ez az első próbálkozása mostanában, bár mikor pár hete azt nyomta, hogy antiszemita vagyok, mivel palesztín kendőt viseltem a Klubrádió egyik műsorában, inkább közröhejbe fulladt. Mindegy, gondolom, rá osztották a feladatot – ő, ugye, “hiteles” ember, nemrég roppant bátran még a Nyugati Fény impresszumából is eltüntette magát. Mindenesetre tudja, hogyan működik a mindenoldali lakájmédia, hiszen ő is nyakig benne van.
A Nyugati Fény és Gábor szerint Riposzt című testvérlapjuk, úgymond, engem idéz, mikor Dobrev Kláráról azt írja, hogy “a magyar Elena Ceaușescu”.
Nos, Gábor és lapja hazudnak. Ezt a mondatot én így nem írtam le (Gábor, aki elvileg szövegekkel foglalkozik, sőt maga is ír – szerintem kínosan okoskodó és erőltetetten vicceskedő – szövegeket, nyilván látja ezt), csupán arra mutattam rá egy 2019-es kommentemben, amit akkor írtam, mikor – amúgy nem egy DK-s politikus kellemetlen meglepetésére – Dobrev hirtelen az EP-választási lista élére került, hogy a propaganda szerint Elenának is megvolt hozzá minden papírja és végzettsége, hogy a Román Tudományos Akadémia élére kerüljön. Mint látható, az is hazugság, hogy ezt mostanában írtam volna, meg az is, hogy azt írtam, amit nekem tulajdonítanak. Most amúgy nem is írnám: Dobrevet a DK propagandistái szépen felépítették azóta, és kiválóan betölti feladatát: ha megnyerné az előválasztást, onnantól Orbánnak végkép nem lenne miért aggódnia, hiszen Dobrev – bár mögötte áll a DK szektás rajongótábora (ilyen rajtuk kívül csak a Fidesznek van), de egyben a legelutasítottabb politikus is a jelöltjelöltek között. Mindegy, ez mellékszál.
Gábor – aki, mint megtudtam, mostanában végigtelefonálta több közös ismerősünket, hogy rólam beszélgessen velük (akikről én tudok, persze elhajtották) – beveti teljes szellemi munícióját. Idiótázik, gyávának nevez, sunyi utalásokat tesz, kacsingat. Én nem mennék le erre a szintre. Gábor kétségkívül nem idióta, hanem tudatos manipulátor. Nem túl ravasz, nem különösebben okos, de arra nincs is szükség. Gyávának sem nevezném, mert nem ismerem személyesen (ezt szerencsémnek tekintem). Nyilván politikai pragmatizmusból, és nem személyes gyávaságból igyekszik eltitkolni, hogy egy szennylap munkatársa.
A Gábor által nekem tulajdonított szexista felhangok (Dobrev menjen vissza a konyhába, stb.) nem engem minősítenek, hanem írójukat: meg nem lep, elég sokszor láttam Gábor joviális, göregáborosan göcögő szexista kommentjeit ahhoz, hogy értsem az okukat.
Megértem, hogy az ÖT című műsor zavarja az “ellenzéket”, hiszen nem vagyunk hajlandóak beállni abba az egybites narratívába, amire építenek. Ennek megfelelően minden résztvevő ellen folynak a karaktergyilkolászós kampányok. Nekem a nyugatifényeskedő szellemű Gábor György jutott, ezt a szerepet rá osztották. Jobban örültem volna valaki színvonalasabbnak, de nincs nagy választékuk.
Egyvalamit kiválóan bizonyítanak: hogy eléggé olyanok, mint állítólagos ellenségeik, és ugyanannak a rendszernek a részét képezik. Gábor György bármikor felcserélhető, mondjuk, G. Fodor Gáborral, a Nyugati Fény a Riposttal, a NER kormánypártjai a NER-t legitimáló háziellenzékkel.
Alternatíva csak rajtuk kívül van – de ahhoz az egész rendszerüket kell elvetni.
3.Na, utoljára, mert baromira unom.
Gábor György hazudik, mikor azt állítja, hogy cikket írtam a Ripostba.
Gábor György hazudik, mikor azt írja, hogy két évvel ezelőtti kommentem (ami persze eléggé másról szólt, mint ahogy Gábor György interpretálja) inspirálta volna a Ripostot.
Kénytelen voltam elolvasni a Ripost cikkét (nem volt egy nagy élvezet). Abban semmiféle utalás nincs rám. A cikk szerint “a háta mögött a saját pártjában régóta így gúnyolják” Dobrevet, mármint a “magyar Elena Ceaușescunak”. Ezt én megítélni nem tudom. Gábor Györggyel ellentétben nem forgok DK-s körökben, és Gábor Györggyel ellentétben fake-news szennylapot sem írok-szerkesztek, szóval nemigen ismerem, hogy megy ez.
Gábor György posztjának fennmaradó része egyfelől üres, alpári mocskolódás, másfelől szánalmas fantáziálás. A tábor uszítása, ahogy az mindig is a politikai bulvár szennylapok és az azokat kiszolgálók feladata volt.
Hát, lelke rajta.