A hibás

Posted by

Fábián András
>Drága barátaim! Ez egyszer engedtessék meg nekem, hogy kisegítsem az Orbán-Rogán-Habony agytrösztöt, amely láthatóan már nem alkalmas arra, hogy minden kínálkozó lehetőséget felismerjen. Figyeltem tegnap a Parlamenti panaszáradat kapcsán elhangzott kormányzati reakciókat. A kormány válaszaiból mindegyre Gyurcsány Ferenc univerzális és galaktikus, sőt intergalaktikus felelősségéről szerezhettünk újabb információkat. Ennek ellenére azt kell látnom, hogy magas labdák szállnak el alapvonalon kívülre. Hiába kínálják tálcán a poént a kiégett és elhasználódott Finkelstein-tanítványoknak. Csukott szemmel mennek el a legjobb témák mellett.
Belátom, persze, hogy nem lehet nekik könnyű. Nem a kormány által elkövetett disznóságokban van hiány. Több is van belőle, mint elég. Sőt, sok is. Éppen ezért aztán embert próbáló feladat napról napra egyre nagyobb és bombasztikusabb baromságot feltálalni a nagyérdeműnek. Még akkor is, ha igénytelen fogyasztóiknak lényegében tök mindegy, mit kapnak. Zabálják. Megszánva a nyomorultakat úgy döntöttem tehát, hogy mély humanizmusom okán segítő jobbomat nyújtom feléjük, és átsegítem őket a számukra még hátralevő nehéz pillanatokan. A kormányzati kampányból ugyanis olyan ziccerek maradnak ki, hogy az már felér egy-egy főbenjáró bűntettel.
Itt van mindjárt a lex Borkait inspiráló, bujálkodáson kapott Borkai Zsolt ügye. Nevezett azt vallotta, hogy hiba volt (!) nem szólni a lányoknak (népszerű nevükön k…, akarom mondani prostik), hogy attól kezdve, hogy az inkriminált hajóra lépnek fényképezni tilos. Van ugyan egy csipetnyi gikszer ebben a szövegben, mert azt is mondta az ő szájával, hogy eredetileg szó sem volt szexről. Szerencsére Gyurcsány Ferenc – nyilván a dolgok természetéből kiindulva – számított erre a lehetőségre is. Jóelőre ellátta a k…, akarom mondani prostikat a megfelelő eszközökkel, sőt arra is kiképezte őket, hogy mielőtt otthagynák az általa (Gyurcsány Ferenc által!) tökrészegre leitatott Borkai ex-polgármestert és a többi kurvapecért (elnézést a pecérért, hiszen már nem közszereplőről beszélünk), ne felejtsenek el egy pár száz eurót kisajtolni az öntudatlan szexistenekből. Hiába volt azonban az urak szándéka, hogy másnap is folytassák az előre nem tervezett ungabungát, Gyurcsány felkészítette a leánykákat, hogy könnyebben leléphetnek, ha előbb eltüntetik a maradék óvszert. Különben sosem szabadulnak.
Szájer József esetében is hatalmas ziccer maradt ki. Gyurcsány Ferenc meghosszabbított brüsszeli jobbkeze, Dobrev Klára intézte az ereszcsatornát, amely aztán pont kéznél is volt az angolos (tetszik érteni: angolos!) távozáshoz. Elkövettek azonban egy hibát is. A csatorna nem volt bekenve vazelinnal, mint azt előre tervezték. A droggal teli hátizsák természetesen ugyancsak nem a botcsinálta mikulásé volt, hanem Soros György készítette oda. Előtte persze jól megtömte speeddel és marcsával. Filmforgatókönyv író tollára kívánkozó, remekül megtervezett és kivitelezett összeesküvés. Az is jó verzió lehetett volna, hogy Klára asszony intézte úgy a dolgot a bádogosokkal, hogy az obligát ereszcsatorna pont a rendőrök karjaiba vezesse az ártatlan nagyszakállút. Még szerencse, hogy nem Gyurcsányékon múlt, hogy kábítószer birtoklása miatt bűntetőeljárás alá vonják az egyébként természetesen ártatlan alkotmányozót, akarom mondani alaptörvénykezőt. Ezt már Polt Péternek kellett intéznie, pontosabban elkennie.
De hagyjuk a múltat. Nézzük a jelent. Rengeteg lehetőséget nyújt például az időjárás. Esik az eső? Gyurcsány a hibás! Nem esik? Gyurcsány a hibás! Elborította a jég Peresznyét? Bulldózereket kellett bevetnie az állami tűzoltóságnak? Elverte a jég az alig bimbózó vetést? Hatalmas az anyagi kár? A magyar választópolgárok zokognak? Kártérítésre esélyük sincs? Tudják csak meg, hogy ki a hibás: Gyurcsány Ferenc és a hatpárti együttműködésben részes bűntársai. Hírlik, hogy a kegyes Semjén fővadász mesélte a minap, hogy elhaladva a Fehér Házban az egyik szoba mellett, ahol az ellenzéki összeesküvők közös megbeszélése zajlott éppen, halk zsolozsmára figyelt fel: Add már, Uram, azt a bőséges jégesőt Peresznyére. Hadd tudják meg ezek ottan, hogy mi a magyarok Istene! Verd el Uram a termést! Tégy nagy terhet a tűzoltók vállára, Uram!
Azért is Gyurcsány a hibás (felbújtóként!), hogy Jakab Pétert megint milliókra fogja megbüntetni a Kövér házmester, mert nem volt kedves a képviselőtársakhoz, természetesen Kövért is beleértve, hanem nevükön szólította őket (ficsúrok). Megjegyzem, ha én vagyok ott, és még szerencse, hogy nem én voltam ott, lehet, hogy durvább és szemléletesebb jelzőkre ragadtatom magam. Mindegy. Jakabnak is meg kellett tudnia végre, hogy Gyurcsány a hibás. Ő rángatta bele Jakabot a bajba.
Nem lennék azon sem meglepve – mekkora kihagyott ziccer ez már megint – hogy a Szíjjártó kimunkálta kétoldalú vakcina-megállapodásokba beleköptek a románok és a testvéri szerbek. Arról a mi osztrák járványlaborunk sógorairól nem is beszélve. Feltételekhez kötik a magyar védettségi igazolvánnyal ellátott állampolgáraink beléptetésének engedélyezését. Nyilván Szíjjártó kétoldalú megbeszélései előtt ezek a Gyurcsány-bérenc kormányok már jóelőre egyeztettek Gyurcsány Ferenccel. Talán még Soros György kezét is sejdíthetjük az ármány mögött.
Vagy a legfrissebb. Itt van ez az ifjú Fidesz-titán, Böröcz László, és az általa beterjesztett önkormányzati lakáseladási törvényjavaslat. Óriási ziccer, hiszen ezzel a folyton nyavalygó és siránkozó ellenzéki önkormányzatokba is jó nagyot bele lehet rúgni. Mondhatták volna, hogy a „jogalkotó” (értsd: Böröcz László) tollát nem a bülbül szavú Palkovics miniszter, de nem is a lépesmézbe mártott tollú Bayer Zsolt tagkönyvtulajonos, hanem maga Gyurcsány Ferenc vezette. 5 G útján elkövetett delejezés esete forog fenn, ráadásul álomban elkövetett delejezés történt, a vakcináció során beültetett biocsipsz segítségével. Böröcznek magától eszébe sem jutott volna ilyesmiről előzetesen tárgyalni, egyeztetni polgármesterekkel meg másvalakikkel, ahogyan ő állítja. Egy nap mégis arra ébredt, hogy ő ezt megtette! Ez ütős lett volna. Pláne, ha hozzáteszik, hogy iszonyúan fáj neki, de az értelmi szerző, Gyurcsány Ferenc egyszerűen cserben hagyta őt. A pártelnök ígérete ellenére a bizottsági vitán a DK-sok nem támogatták a beterjesztését. Mondjuk ez annyiban érthető, hisz ezzel világosan leleplezték volna ennek az egész disznóságnak az értelmi szerzőjét! Most bezzeg örülhet Gyurcsány Ferenc! Elérte, amit akart! Még a Fideszes polgármesterek is összepiszkították magukat a hír hallatán. Ki a hibás? Ezt most már mondják meg Önök!
Innentől már csak a gyér fantázia szabhat határt a Fidesz idióta és kretén propaganda-hadjáratának. Minden esetre nekem ne mondja senki, hogy nem segítettem. Nem lennék azonban meglepve, ha egyébként briliáns javaslataim ellenére harsányan kiröhögnék a Fidesz-KDNP papagáj-kommandót. Nevezzük is meg őket, a nagy számú, Fidesz-KDNP színeiben induló szóvivő-hadsereget: Hollik István, Zsigó Róbert, Hídvégi Balázs, Halász János, Horváth Lászlót, Puskás Imre, Tuzson Bence. No és hogyan is maradhatna ki Kovács Zoltán és Gulyás Gergely… A felsorolást itt abba is hagyom, hiszen bárkit említhetnék a kormány népes fizetési listájáról, az állampártból és holdudvarából. Mégis és újra felhívnám a figyelmét a mindenben is illetékes miniszterelnöknek, hogy említettek munkavégzése és találékonysága komoly kívánnivalókat hagy maga után. Egytől egyik ki kell rúgni őket. Előre szólok, hogy ilyen nagyfokú trehányság mellett a következő választások során a kormány elkerülhetetlen sorsa csak a bukás lehet.

Jó, ha már most tudják: ezért is Gyurcsány lesz a hibás.