Nem azért jöttem Nyírtassra, hogy stadiont ígérjek, vagy hogy a falu polgármesteréből az ország leggazdagabb emberét csináljam

Posted by

Karácsony Gergely bejelentette: mától miniszterelnök-jelölt

Újnépszabadság információ
Elindult a videó, lehet látni Nyírtass négyosztatú címerét. A polgármesteri hivatal épületét. Aztán egy falusi utcát. Karácsony Gergely jelenti be: Mától Magyarország miniszterelnök-jelöltje.

Nyírtasson vagyunk, 270 kilométerre és sok év tizedre a mai mindennapjaimtól – de fontos dolgot akarok mondani, így idejöttem, hazajöttem, mert minden itt kezdődött. A gyerekkorom színhelyén tudom kimondani, hogy miniszterelnök-jelöltként elindulok az előválasztáson. Egy életem van és egy hazám – és úgy érzem, a hazám nagy bajban van, mert Magyarországot a lakói egyre kevésbé érzik, tekintik a közös hazájuknak, végletes megosztottság szakítja széjjel az embereket – mondta érezhetó meghatódottsággal  Karácsony Gergely.
Miniszterelnök-jelöltként  élete minden fontos állomását, történését magával hozza – ezek rajzolják ki, hogy valójában kicsoda ő.
Nyírtasst Esze Tamás talpasainak leszármazottai lakják, keményen dolgozó emberek. „Ahogy az én szüleim is örökké küzdő emberek voltak. Kertészmérnökök az állami gazdaságban. Innen viszem magammal a föld szeretetét, a természet szeretetét, amit csak egy faluszélen csavargó, bogarászó kisfiú érezhet (ha úgy tetszik, ez ma a zöldpolitika). És innen viszem magammal életem legnagyobb tragédiáját, édesapám halálát. Innen viszem magammal a tapasztalatot, hogy az élet milyen törékeny. És innen viszem magammal a tudást, hogy minden véges, csak az anyai szeretet végtelen. Innen viszem magammal a hitet, hogy a nehéz sorsú emberek igenis számíthatnak a többiekre, hogy egy négy gyermekét egyedül felnevelő anyukát nem hagy magára a közösség.Gyerekkora helyszínén, Nyírtasson jelentette be szombat reggel Karácsony Gergely főpolgármester, hogy indul az ellenzéki előválasztáson.
„Sokat gondolkodtam, mert bizonyos döntéseket csak hosszú töprengések után tudok csak meghozni. De most, ennek a hosszú gondolkodásnak a végén, ennek a fontos döntésnek a megindultságával, tele hittel és reménnyel, elfogadva az engem támogató pártok támogatását, meghallva sok ismerős és ismeretlen ember biztatását, és érezve a családom félő támogatását itt, a gyerekkorom színhelyén tudom kimondani azt, hogy miniszterelnök-jelöltként elindulok az ellenzéki előválasztáson” “Egy életem van és egy hazám, és azért hoztam meg a döntést, mert a hazám most nagy bajban van, és a legfontosabb, hogy Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak, mert végletekig megosztott”
 „Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.”  Azt a célt szeretném szolgálni, hogy Magyarországot újraegyesítsük.” Beszélt arról is, nem azért jött Nyírtassra, hogy stadiont ígérjen, vagy hogy a falu polgármesterét az ország leggazdagabb emberévé tegye. Hozzátette, nem helikopterrel érkezett, noha a falu az elmúlt harminc évben leginkább akkor szerepelt a hírekben, amikor a propagandaminiszter idehelikopterezett egy lagzi miatt, majd amikor a Népszabadság ezt megírta „az életével fizetett érte.” Karácsony elmondta, azért jött ide, mert az örökké küzdő magyarokért akar dolgozni, nem az egy százaléknyi kiváltságosokért, hanem a többi 99 százalékért.  Közölte: a nap során még többször bejelentkezik majd élete meghatározó helyszíneiről.