Karikó Katalin, TGM professzor, a kapitalizmus és Orbán Viktor

Posted by

jotunder
>TGM professzor úr nagyívű interjút adott a Népszavának a kapitalizmusról. Összefoglalom: még mindig nem szereti.
Karikó Katalin soha nem volt professzor, az adjunktusi fizetést sem adták meg neki, még ötvenes éveiben sem. Kitették a szegedi intézetből, elment Amerikába és ott nagyjából harminc évig látástól-vakulásig dolgozott valamin, amit nagyon hosszú ideig teljesen reménytelen dolognak tartottak. Rendes egyetemi állása sem volt, egyik laborból a másikba költözött és közben centiről centire haladt a munkájában. Karikó Katalin nem szokott nyilatkozni arról, hogy szereti-e a kapitalizmust, de egy magáncéggel együtt megcsinált egy vakcinát, ami emberek millióinak életét mentette meg. Általában arról szokott nyilatkozni, hogy nem ért ehhez vagy ahhoz, jó, talán, egészen kicsit, szemben rengeteg fontos professzorral, és nem, nem fogom a mindenhez is poént elsütni.
E sorok szerzőjét nem érdekli a  kapitalizmus, nincs beleszeretve, de nem is nagyon szeretne alkotni helyette valami mást, inkább főzne egy kávét, vagy esetleg elolvassa azt a könyvet, amit már régen el akar olvasni, és tegnapelőtt végre befejezte a cikket majdnem öt hónap után, és hát azért az tartott egy kis távolságot valamiféle új világrend megteremtésétől, nem lesz itt már új világrend megteremtve, de azért pár cikket még írhat, mármint e sorok szerzője, esetleg jó cikkeket is, és itt tényleg nagyon szelíden és barátságosan nézek TGM professzor úrra.
TGM Antitézise egy több évtizedes  pótcselekvési folyamat eredménye, persze még mindig ezerszer komolyabb teljesítmény, mint Lánczi Bandi bátyánk életműve, ami azzal foglalható össze, hogy Orbán Viktor mindig lemegy a metafizikai mélységig (ezt tényleg mondta, először a Marx ment le, aztán az Orbán, harmincöt évig tartott, amíg ez az  abált szalonna zabáló törpepinochet, bodyshaming és Bödőcs rulez,  lenyomta Károly bácsit Lánczinál).
Senkinek nem tanácsolom azt, hogy Karikó Katalint kövesse, a bukás esélye nagyjából kilencvenkilenc százalék. De sokkal jobb azon az úton megbukni, mint a hagyományos kelet-európai végtelen ürességből kicsillogni valamelyik Zoro vagy Huru alkatú magyar politikus mellett, esetleg vele szemben, az már majdnem mindegy. 

orulunkvincent.blog.hu

Címkép: Halász Géza Kicsi és kövér