Kicsi és Kövér, vagyis KéK a rezsimgyilkos szó

Posted by
Fehér Adrienn Johanna
>Tökéletes. A zsenit az különbözteti meg az átlagembertől, hogy sokkal előrébb lát, és hogy ösztönösen is képes olyan dolgokra, amikre mások még agyoniskolázva sem. Márpedig két napja Gergő rövidke mondata miatt O1G-n röhög az ország. És lehet, hogy egy hét múlva már nem is O1G, hanem a KéK lesz a diktátor sztenderd gúnyneve.
Tekintsünk most el pár körömreszelgető értelmetlenségi nyafogásától, és nézzük a lényeget. Mi egy diktátor legfőbb fegyvere? A félelem légkörének kialakítása és fenntartása. Hogyan lehet legyőzni leginkább? Ha a félelmet eloszlatjuk. Mondjuk úgy, hogy közröhejbe fullasztjuk.
Mint ahogy Gergő tette.
Tökéletes csapdát állított. Versengve terjesztik azóta a fidesznyik csicskák, hogy főnökük, a nagyhatalmú sündisznócska, inkább csak sündisznócska, kevésbé nagyhatalmú. Minden egyes újabb, Gergőt leckéztetni szándékozó kinyilatkoztatásuk nem más, mint saját Gazdájuk karaktergyilkolása.
A zseni képes tematizálni a közvéleményt akkor is, ha annak döntő részét ellenségei birtokolják. Mert őket is felhasználja mémjének terjesztéséhez.
Egy rövidke mondattal padlóra küldeni az ellenfelet, elvéve tőle évtizede feszengve építgetett macsó imázsát: telitalálat. És a kampány még el sem kezdődött. Illetve dehogynem. Ezzel a rövidke, rezsimgyilkos szóval: KéK.