Hozsanna

Posted by
Kaltenbach Jenő
>G. Fodor, aki annak az intézménynek a főnöke, amely csakis az Orbán rezsim jóvoltából költhet milliárdokat a közpénzből, könyvet írt a vezérről, és abban, micsoda meglepetés, az egekbe magasztalta őkelmét.
Ez azonban nem volt elég, ezért rendeztek egy nyilvános könyvbenutatót ahol az első vonalbeli talpnyalók, a rendszer kegyeltjei Stumpftól, Lánczin, Deutschon, Schmidt Marison keresztül Bayer Zsótiig, mind leróhatták a “kegyeletüket”. Lehet menni a pénztárba.
A mondanivaló lényege, túl azon, hogy Orbán persze korszakos géniusz, aki nemcsak államférfi, hanem filozófus is, az, hogy a nyugatnak annyi, kampec és ezt Orbánon kívül senki sem látja (talán csak Oswald Spengler, igaz neki sem jött be), tehát a keleti nyitás életbevágóan fontos.
Azt mindegyikük szemérmesen elhallgatja, hogy azért a nyugat agóniája lehetőleg még egy darabig eltartson, mert az onnan rendszeresen érkező pénzeső nélkül alighanem felkopna az állunk, miután a győzedelmes kelettől nemcsak hogy egy kanyit sem kapunk, de még az ő behatolásukat is velünk fizettetik meg.
Hát ha ez nem egy zseniális jövőbe tekintés, szinte filozófikus lényeglátás akkor nem tudom mi!!
Címkép: G.Fodor