Csak a látszat számít

Posted by
Kaltenbach Jenő
>A Fidesz olyan mint a hanyag háziasszony. A piszok csak akkor zavarja, ha más is látja. Addig nem. Addig szépen a szőnyeg alá rugdossa és azzal el van intézve.
Így volt ez Szájerrel is. Pontosan tudták ki is a Józsi, de nemcsak nem zavarta őket, de még fontos posztokkal, feladatokkal is megbízták, míg aztán a csatornamutatvány nemzetközi botránya intézkedésre kényszerítette őket. (Borkai dettó.)
Ugyanez a helyzet most a szegedi Gulyás „professzorral” akinek az aljas világnézete, gusztustalan tanai nyilvánvalóan ismertek voltak a Fideszben. Most amikor volt olyan ostoba, hogy azt hitte most már világgá is kürtölheti azokat, hirtelen kényelmetlenné vált a végtelenül képmutató Fidesznek. (Azért mindketten puhára fognak esni.)
A bámulatos tulajdonképpen az, hogy egy ilyen rég hiteltelenné vált párt, hogyan tudja egyáltalán tartani magát. Ebben nyilván egyrészt szerepet játszik a tábor irracionális „hűsége”, amelynek a lényege, hogy számukra az alternatíva a patás ördög, másrészt sokaknak egyáltalán nincsenek erkölcsi skrupulusaik, ők ugyanígy gondolkodnak.
Éppen ezért, ha hagyományos, erőszakosra nem is, de egy erkölcsi „forradalomra” mindenképpen szükség lenne.
Régóta időszerű!!