Dobrev Klára: Nehogy meglepetés érje, és egy nő mutassa meg, hogy neki meg a kormányzás nem való

Posted by

Vasárnap a Demokratikus Koalíció  online rendezvényt indított. Ezen  „lehullt a lepel”, és bemutatták a párt miniszterelnök-jelöltjét: Dobrev Klárát. Készen állok, hogy jövő tavasszal az önök szavazataival legyőzzem Orbán Viktort és romlott rendszerét – jelentette ki Dobrev Klára. Elmondta: mindenki életében vannak olyan döntési helyzetek, amelyek előtt nem szabad azzal foglalkoznia, ki mit tanácsol, mások alkalmasnak tartják-e a feladatra, saját magában kell éreznie, hogy meg tudja csinálni a feladatot. „Érezni kell a sejtjeinkben, a csontjainkban, hogy tudjuk és akarjuk”. Készen állok, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP támogatásával új európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra.
Az ország most nagy bajban van. A következő kormány feladata lesz  „vissza vinni hazánkat a történelem főutcájára”. Mi, magyarok európaiak vagyunk minden ízünkben” – mondta, s hozzátette, hogy Orbán Viktor ebből a nyelvi-kulturális hagyományból akarja Magyarországot „kirángatni”, és Oroszországhoz vagy Kínához kötni, de ez „történelmi árulás”. Ettől “mi meg fogjuk tudni óvni Magyarországot”. Ha azt akarjuk, hogy soha többé ne jöjjön vissza az a rémálom, ami az Orbán-rendszer, akkor nem csak ránk, politikusokra van szükség (…) bátorítani akarom az embereket, hogy vegyenek részt a közügyekben. Ezután arról beszélt, hogy  „a hatalom gyenge és kormányzásképtelen”, „a szemünk láttára esett szét a magyar állam”, ami „katasztrofális következményekkel jár”, hiszen a vírus harmadik hullámában magyarok ezrei haltak meg emiatt. A vírus nem fogadott szót a kormánynak, a valóság kíméletlenül mutatta meg, mennyi tartalom van Orbán szavai és kormányzása mögött. Nincs szakértelem, nincs tudás mögötte. „Orbán Viktor és politikája nemzeti tragédiába sodorta Magyarországot”. A mai Magyarországon „a kevesek dőzsölnek és harácsolnak a sokak zsebéből kivett pénzből”. Devan egy másik Magyarország, ami lehet „újra a sokak Magyarországa, szólhat a politika rólunk”.
Az előválasztásra kitérve kiemelte:  „Tudom, hogy sokan féltik az ellenzéket az előválasztástól, nem lesz-e baj, hogy egymással fogunk versenyezni, de ez nem baj, hanem előny, ez mellette szól. Senki sem születik olimpiai bajnoknak, ha nem versenyez. Senki nem születik győztesnek, győztessé csak válni lehet” – fejtette ki Dobrev Klára. Az én programom az lesz, amiről a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum megállapodik. Az lesz az én kormányprogramom, ami élvezi mindegyik párt támogatását-  Ígéretet tett arra, hogy a Fidesz által alapítványokba „kilopott” közvagyont vissza fogják venni, a felelősök pedig a bíróságok előtt fognak felelni „az elsőtől az utolsóig”. A 2022-es választás után a koalíciós kormány azonnal csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez, és „kiirtják a korrupciót”. Ötvenezer forint egyszeri segélyt és legalább százezer forintos kárpótlást adnának a nyugdíjasoknak az elmúlt tíz év veszteségeiért. „Vezessük vissza a nyugdíjak svájcifrank-alapú indexálását” – tette hozzá. A családi pótlék tíz éve változatlan, ezért a szívügye, hogy a duplájára emeljék. Ahol fogyatékos gyereket nevelnek, vagy egyedülálló a szülő, háromszorosára kellene emelni.
Dobrev Klára kijelentette, hogy kormány a nőket, az anyákat sem veszi emberszámba, mert „Orbán szerint a politika nem nőknek való”. Csak nehogy meglepetés érje, és végül egy nő mutassa meg neki, hogy őneki meg a kormányzás nem való.”