Narcissus és a nimfa

Posted by

Gellért András
>Dühös vagyok az ókori görögökre, egyiptomiakra, meg persze a rómaiakra is, mert hetente találtak maguknak új Isten-celebeket, róluk szólt minden, meg a hülye mitológiai handabandázásaikról, nekünk pedig évezredekkel később ezeket kellett magolnunk. Építették egymás után a templomaikat, mint egyes népek ma a stadionokat, bálványokat imádtak, embert áldoztak. Ócska történetek, sok vérrel, hazugsággal, és harmadosztályú szereplőkkel. A Romulus és Remus sztori még elmegy valahogy, bár azt sem érdemes nagyon beszopni, mert nem igaz, hogy egy anyafarkas a folyóparton ikreket talál, majd saját kölykeiként szoptatja őket, akik aztán később római királyok lesznek, vagyis csak az egyik lesz az, mert összebalhéznak, egymásnak esnek, egyik leszúrja a másikat. Jó, ezt még elhiszem, mert tesvérek ölik egymást Szigetszentmiklóson és Pálpusztán is, de hogy egy farkas saját gyerekeiként szoptasson csecsemőket, ez már tényleg sok. Bezabálja őket és kész.

A kedvenc bullshit mesém, a Narcissus nevű szépfiúról szól, aki állítólag egy nimfa fia volt. Vagyis egy tündérlányé, de már itt hibázik az egész, mert mondja meg valaki, de komolyan, hol vannak, vagy voltak valaha tündéri lányok? Na, ugye! De menjünk tovább. Ennek a nimfának csak nimfa ismerősei voltak, micsoda belterjesség, csupa szellemlény, akik valamilyen rejtélyes okból imádták Narcissust, a mitológiai nagy Ő-t, aki persze legalább akkora tahó volt, mint általában a NAGY Ő-k a tévékben. Le sem szarta őket, de ez a nimfákat nem érdekelte, mert nagyon bejött nekik a hibátlan bőr és a szép nagy arc.
Egy Echo nevű jó csaj, bocsika, tündérnő, totál belezúgott a a nimfa fiába, de a Júnó nevű istenféleség megátkozta, ezért Echo enyhén debilnek tűnve, mindig ugyanazokat a szavakat ismételte, ez pedig rémülettel töltötte el a sikerre született Narcissust. Ilyen nővel húzzon le súlyos éveket, mikor sokkal jobb nimfákat döngethet? Hogy finom legyek és nimfás, átnézett rajta, kis idő múlva pedig már egyenesen utálta. Echo, a feleslegessé vált nimfa, bánatában elsorvadt és visszhangként kesergett egy sötét erdőben.
Narcissus sem úszta meg, állítólag őt is megátkozták. Megszomjazott, lehajolt a tó vizéhez, de amikor meglátta magát a tükröződő vízben, halálosan szerelmes lett magába. Ez hülyeség, egy szó sem igaz az egészből!!
Narcissus valójában Nándor, élsportoló, sokáig Csepelen edzett, aztán válogatott lett, most éppen Tokióra készül. Az olimpiára. Sok csaja volt, nevükre sem emlékszik már, Erikát is csak azért jegyezte meg, mert az Echo tévében dolgozott, de feláldozta magát Nándiért, sok értelme persze nem volt, mert Nándi pár hete kirúgta. Elég szarul vannak mindketten, de erről Nándi tehet. Ő is egyike a legendás százháromnak, az oltásellenes olimpiai keretnek. Nándi megmondta Erikának, hogy nem fog oltakozni, mert neki olyan bika teste van, meg olyan erős immun izéje, hogy annak nem árthat semmi, Tokióból vakcináció nélkül is aranyat hoz. Erika pedig ne ugasson neki, ha nem tetszik, akkor húzzon el ahova akar, de ne idegelje őt, főleg ne most, Tokió előtt száz nappal. Az utolsó estéjükön is nagy cirkuszt rendeztek, üvöltöztek, majd amikor Erika köhögve, lázasan mégis elhagyta a szerelmi fészket, Nándi rendkívül gyengének érezte magát, bement a fürdőszobába, de a mosdótál vízében csak egy undok, beteg férfi meggyötört arcát látta visszatükröződni.
Ennyit a mitológiáról, a mesékről.
Címkép: Echo, a nimfa is lehetne