Mourinho stratégiája az ellenzéki szavazóknak

Posted by
Bruck Gábor
>Az ellenzéki szavazóknak is kell stratégia. Sorvezető, amely arról szól, hogyan gondolkodjunk Orbán megbuktatásáról. Mit tudunk és mit érdemes tennünk.
José Mourinhót, a legnagyobb focicsapatok edzőjét idézem és azonnal megérted, hogy mi az a stratégia. Talán a Chelsea mestere volt, amikor ezt mondja: ettől a pillanattól kezdve minden gyakorlás, minden edzés, minden meccs, és a magánélet minden perce egyetlen cél körül forog: hogy bajnokok legyünk. És az öltözőben nincs angol, francia vagy portugál sarok és mindenki angolul beszél.
Figyeld ezt a világos beszédet. Itt nincs semmi zűrzavar, semmi elvesztegetett energia.
Azt mondja a játékosainak: ha éjjel fél egykor kiveszel a hűtőből egy szelet pizzát, akkor kérdezd meg magadtól, hogy ez közelebb visz a bajnoksághoz, vagy távolít. Csak olyat tegyél, ami közelebb hozza a győzelmet.
Persze az átlag szavazótól nem várható el ez a kíméletlen egyszerűség és érthetőség. De valamennyi tudatosság igen. Amikor posztot írsz, mások írását lájkolod, megosztod, hozzászólsz, kérdezd meg magadtól: ezzel most segítem, vagy nehezítem Orbán bukását?
Az nem jó, hogy amikor kifut a csapatunk a pályára, kővel dobáljuk a saját játékosainkat. Szerintem minden jóérzésű embernek erkölcsi kötelessége, hogy most támogassa az ellenzéket. Ennyi a dolgunk.
Annak idején senki sem gondolta, hogy Dávid, a tanulatlan pásztorfiú fogja lecsapni Góliát fejét. Ma is van köztünk olyan, aki elvégzi ezt a munkát.