Az alternatíva

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Hát igen. Bauer Tamás írt egy posztot a fészbukon arról, hogy az ellenzék ez idő szerinti legnépszerűbb miniszterelnök jelöltje Jakab Péter tulajdonképpen csak annyiban különbözik Orbán fideszétől, hogy azokat a korrupciójuk miatt ostorozza. Másban nem! Van benne valami.
Bauer azt nem teszi hozzá, hogy ez nyilvánvalóan azért van így, mert a politikailag egyáltalán aktív magyarokat ebből a szempontból nagyjából három csoportba lehet sorolni.
Vannak ugye a fideszisták, akiket vagy egyáltalán nem zavar az, hogy a pártjuk, különösen annak vezérei szemérmetlenül lopnak, vagy legalábbis nem eléggé. Ez ugye úgy két millió.
A másik csoportba, ezek szerint a “jakabisták” vannak, akiket csak a lopás zavar (esetleg részben azért mert nem ők lophatnak), de más nem igazán. Nem tudjuk ez mennyi, de ezek szerint az antiorbánisták nagy része.
Végül marad egy relative kis létszámú csoport, az igazi nyugatos demokraták, akik arra az, esetenként idealizált, nyugatra szeretnének hasonlítani, amelyhez, elvben, 2004- ben csatlakoztunk.
Hajjaj feleim, hogy lesz ebből kilábalás ebből a siralomvölgyből?? Vagy lehet, hogy nem jól látom a dolgot?
Segítsetek tisztán látni!