A “másfajta” ember

Posted by
Kaltenbach Jenő
A hír: Mindhárom ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Derek Chauvin volt rendőrtisztet kedden a Minneapolisban található Hennepin megyei bíróságon. A döntést – amelyet a két nap alatt, 10 és fél órás tanácskozás után hozott meg az esküdtszék – Peter Cahill, az ügy bírája ismertette. A bíró, megköszönve a tizenkét tagú esküdtszék munkáját, bejelentette: a részletes ítélet 8 héten belül várható. A volt rendőr akár 40 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, amivel a vád szerint a férfi halálát okozta. Később a nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvből kiderült, hogy az áldozat szívbetegségben és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedett, továbbá a szervezetében rengeteg kábítószer is volt.
Tehát, minden vádpontban bűnösnek találta és elítélte az esküdtszék a rendőrt, akinek George Floyd halála szárad a lelkén. Olvasom egyes honfitársaim gyűlölettől átitatott szörnyű hozzászólásait.
Legszivesebben azt írnám, hogy meg vagyok döbbenve, de az igazság az, hogy sajnos ez mindennapjaink része.
A rasszizmus, a fehér felsőbbrendűségi tudat már eddig is milliók, rabszolga sorsát, szenvedését, halálát okozta, az európai fehér ember örök szégyene, de úgy tűnik ez sem tud sokakat jobb belátásra bírni.
A rasszista sztereotípiákat ráadásul politikussá vedlett lelkiismeretlen gazemberek saját piszkos kis játszmáik szolgálatába állítják ma is.
A különbség csak az, hogy nekik ma már kicsit alakoskodniuk kell, de a háttérben ugyanolyanok mint a nyíltan gyűlölködők, és ezért még veszélyesebbek.
Nekünk is jutott belőlük, és most azon mesterkednek, hogy ezt a mételyt lehetőleg elterjesszék, hatalmuk örök bázisává tegyék.