Három szélsőjobb hagyomány

Posted by

Batka Zoltán
>A jelenkori magyar szélsőjobbnak három kedves hagyománya van.

Az egyik ez az “Én nem vagyok …. DE” -kezdetű mondatfűzés. (A kipontozott része jönnek az antiszemita, cigánygyűlölő, homofób, fasiszta stb. szavak, utána meg az antiszemita, cigánygyűlölő, homofób gyűlöletkeltő állítás)

A másik az emigráns fasiszta, aki Stockholmból meg Londonból meg Berlinből adja a nagy vérmagyart, élvezi a nyugati, liberális társadalom nyújtotta előnyöket, ám teli pofával lehazaárulózza azt, aki idehaza szeretne nyugati viszonyokat, megrágalmazza speciel a valódi, polgári jobboldali szavazót is, mivel a nettó fasiszta magyar kormányállásponttal azonosítja a jobboldaliságot, kereszténységet.
Ez körülbelül ugyanaz a jelenség, mint amit a hazafelé harcos fasisztoid Szájer előadott, aki Brüsszelig szaladt, hogy közben kiélhesse magát, vagy ahogy a Fidesz elit tagjai idehaza hányják magukra a keresztet, meg ujjal mutogatnak mindenki másra, közben suttyomban az Adriára, Ibizára meg Dubajba járnak bulizni. Nos ezt most Petry adja elő, egy személyben. Előbb egy fasiszta magyar kormánylapnak hazadorombol, hogy Európa hű de nagyon züllik erkölcsileg a bevándorlók miatt, meg miattuk nő a bűnözés, jókora muníciót adva a szélsőjobbos magyar kormánynak. Mire a Hertha kiteszi a magáról megfelejtkezett Petry szűrét, mondván, hogy ne egy fehér felsőbbrendűségi hívő tréningezze a színesbőrű játékosokat, mert az annyira nem poén. Petry ezután kb. szembesül azzal, hogy hoppá más focicsapatoknál igencsak sok idegenlégiós van, szóval edzőként Németországban már nem lesz valami kapós. Meg alighanem másutt sem. Mert a foci már csak ilyen üzlet: a liberális, erkölcsileg romló Európa őt is befogadta és kiemelt fizut kapott, függetlenül attól, hogy magyar bevándorló, mivel a tehetségét nézte és nem a pedigréjét, viszont elvárja, hogy ő is így tegyen mással, pl. ha egy Nigériában született srác jobb, mint a hófehér bőrű akkor ő kapja meg a melót. Szóval a futball világában nem annyira működőképes modell White Pride-ról álmodozni.

Nos és itt jön a harmadik kedves hagyomány: most meg Petry rájön, hogy ő amúgy nem is idegengyűlölő  Merthogy ő az erkölcsileg züllő Európában képzeli a jövőjét és nem az erkölcsileg gránitszilárd és nyilván óriási sikerek előtt álló Felcsút FC-nél vagy a Mezőkövesdnél. És ő ugyan a Fideszre szavaz, (ezzel együtt az országot fojtogató mérhetetlen lopásra, a 27 százalékos áfára, a világbajnok halálozási rátára, a napi szintű gyűlöletkeltésre, ahol az ő nyilatkozatát is simán átírták a kormány szája íze szerint), de azért ő szeretne a liberális és befogadó Németországban maradni, ahol nem lopják ki az emberek szemét, nincsenek (akkora) hullahegyek a kórházakban, nincs rekorder adózási ráta és nincs cenzúra. Hiába a fincsi, meleg fotelből a legjobb dolog gyűlölködni és uszítani az otthon maradott balfaszokat, akiknek csak szálkás szék jutott, az is kevés. Kérdés csak az, hogy mi lesz így Bayer Zsolt úr mozgalmából? Álljunk ki Petry mellett és követeljük, hogy alkalmazzák egy német focicsapatnál?