A fontos ember rögeszméje

Posted by
Lendvai Ildikó
>A Hír tévé kötelességtudóan próbálja az Országos Kórházi Főigazgatóság helyettes vezetőjével meghazudtoltatni az Orvoskamara állításait, hiszen azok nem illeszkednek a kormányzati sikerpropagandába.
Bár ne tette volna! A főigazgatóhelyettes elmondja, túloz az Orvoskamara, amikor a lélegeztetőgépekre kerültek 90 százalékos halálozásáról beszél. Valójában csak több, mint 80 százalék hal meg.
Úgy gondolják, most megnyugodtunk?
Főleg, hogy ebben a szörnyű arányban valószínúleg ismét világrekorderek vagyunk. Laikusként csak találgathatok az okokról. Mivel annyi gépünk van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, valószínűleg nem az a baj, hogy ne időben kerülnének rájuk a súlyos betegek.
Csakhogy nálunk a szakképzett orvosok, ápolók hiánya miatt több, az életéért küzdő beteggel kellene egy szakembernek foglalkoznia, mint amennyi emberileg lehetséges. Felfoghatatlan, hogy a rájuk erőltetett új szerződésekkel miért éppen most kellett újabb párezret kiszekálniuk a szakmából. Tényleg nem lehetett volna egy fél évet várni az egész őrülettel?
Tényleg nem számít semmi más, csak egy-egy “fontos ember” rögeszméje? Ha foci, ha vadászat, ha kínai puszipajtásság, ha új egészségügyi jogviszony, de azonnal?
Nem lehetne egy olyan vezetőt találni, akinek a mi életünk a rögeszméje?