Vihar előtt, az ormon üldögélve

Posted by
Gaál Péter
>Minden kedves (értem vagy enmagáért) aggódót megnyugtatok: egy. Rossz. Szót. Nem. szólhatok. A Szputnyikra. Eddig legalábbis.
Tegnap este kaptam meg a második lövetet. Én szeretem, ha fáj (ujjaimnak a gitár), és szeretek – kezdetben – betegnek is lenni. Ez kicsit fájt, kicsit, mondom, oszt’ ennyi és jónapot. Mint egy kiadósabb influenza-oltás után. Érzem, hogy bujkál bennem, ez még pont, amit szeretek, lásd előbbieket. Hadd bujkáljon, majd a mai tizenöt kilométer után elő is jöhet. Tőlem.
Nekem világéletemben semmi bajom nem volt a betegségekkel – pedig volt belőlük részem bőven, legalább tíz tüdőgyulladásban és az összes én koromban elérhető gyermekbetegségben, pár naposan egy bárányhimlővel kezdve, kanyaró, mumpsz, oké, himlő és gyermekbénulás nem, azok ellen volt vakcina. Fuldokolni is fuldokoltam eleget, amennyire egy szintén gyermekkori asztmától telhet, másnaponta kaptam injekciókat és inhaláltattak, respirátor, effélék, ha az ember nagypapája csinálta az ország akkor egyetlen asztma-allergia osztályát az ORFI-ban, amit aztán az anyukája vett át, csak nem hagy ki egy ilyen ziccert.
A fuldoklást azért nem ismételném meg.
Képzeljék, fogorvoshoz is szeretek járni. Az olyan egészséges.
MINDEN A POZICIONÁLÁSTÓL FÜGG. Hogy az ember hova teszi. Ha az egészséghez, akkor nem lehet rossz. Akkor még a koordinátarendszer pozitív felén marad. S ha azért egészséges, mert amúgy nem az? Hiszen egy műtét sem egészséges, egy fogyókúra sem! Bőven a negatív félen vannak! Akkor jön az arányítás. A különbség abszolút értékben, és már kvázi ugyanott vagyunk. Az abszolút értéknek nincs előjele.
A kártyácskámat már pár hete megkaptam, mintegy pártunk és kormányunk előlegeként – de aztán biztosan elmenjen ám a másodikra, Szabó bácsi -, hogy nekem mire jó, az kérdéses (hogy nekik mire, az nem kérdéses), de majdcsak kitalálnak valamit a futballmeccseken kívül.
Megadtam a császárnak, ami a császáré – nem bánnám, ha Istennek csak később adhatnám meg -, meg a császár kis uncsitestvéreinek, rokonainak, barátainak és üzletfeleinek. Jöhet a következő mutáció, vagy a következő vírus, már rebesgetnek többféle esélyest, a következő oltás, a következő kártya, a következő uncsitestvér, rokon, barát, üzletfél, esetleg maga Nyuszi.
Lehet, hogy Cilike Őt is Nyunyókának szólítja? LEHET, HOGY ŐT SZÓLÍTOTTA ELŐSZÖR NYUNYÓKÁNAK?