Egy normális futball őrült véleménye

Posted by
Rózsa Mihály
>Sokan mondják, hogy hatalmas felelőtlenség volt bevállalni a telt házas EB meccseket Magyarországnak.
Ha azt mondták volna, hogy felelőtlenség volt az EB meccsekért cserébe idő előtt lazítani a korlátozásokon, akkor azzal egyet is tudnék érteni. De az EB meccs telt háza már nem ilyen fekete-fehér kérdés. Értem azokat akik aggódnak miatta és azt se mondanám, hogy totál veszélytelen lenne.
Viszont sokan úgy állnak hozzá, mintha jövő héten már pattogna a labda a pályán. De ez nem így van. Az EB június 11.-én veszi csak majd kezdetét. A magyar labdarúgó válogatott június 15.-én lép először majd pályára itt. Addig még több mint két hónap van hátra. Abszolút nem zárható ki, hogy két hónap múlva már teljesen más lesz a helyzet vírusfronton, mint amit most láthatunk és ami elkeserítő jelenleg még.
Nagyon remélem, júniusra már radikális mértékben javulni fognak a vírusadatok. Remélni merem, hogy júniusra elérhető, hogy olyan helyzet legyen, mint amilyen már most van például Izraelben és akkor minimális lesz a kockázata. Ráadásul ha valóban csak azok mehetnek majd a meccsre, akik megkapták már mindkét oltásukat és eltelt azóta két hét, akkor a veszély számukra abszolút minimális lehet.
Természetesen tisztában vagyok azzal is, hogy akik megkapták az oltásukat és el is telt két hét azóta, azok is fertőzhetnek és azok is fertőződhetnek. A különbség érdemben annyi, hogy ha el is kapják, akkor úgy élik meg ezt mint egy rondább influenzát, de nem lesz ennél komolyabb következménye. Azt is el tudom fogadni, hogy csak akkor lehet megtartani telt házas mérkőzést, ha mindenki aki igényelte az oltást, azt meg is kaphatta. Ha ez nem valósul meg júniusra, akkor el kell tekinteni a telt háztól és vagy fél házzal, vagy 25%-os nézőszám mellett szabad megrendezni.
És persze csak akkor ha a járvánnyal kapcsolatos adatok már kedvező képet mutatnak. És itt is a még szükséges biztonsági előírásokat be kell majd tartani. Ilyen a maszkviselése a mérkőzés alatt.
Én persze mint minden normális futball őrült, nagyon szeretnék meccsekre járni. A válogatott EB meccseinél is jobban várom már, hogy mehessek az MTK meccseire szurkolni. Nagyon bízom abban, hogy most a héten megverjük az elődöntőben a Videotont és nagyon-nagyon szeretném, hogy a Kupadöntőre ki lehessen már menni majd májusban szurkolni, ha nem is telt házzal. / Mondjuk ahányan mi járunk MTK meccsekre, azt tényleg biztonságosan meg lehet addigra majd jó eséllyel tartani szurkolók beengedése mellett is. /
Szóval mindezek figyelembevétele mellett se határozott igent, se határozott nemet nem tudnék arra mondani, hogy meg szabad e rendezni majd három magyar érdekeltségű mérkőzést június közepén telt ház mellett. Sok a bizonytalansági tényezője.