Aggódom a miniszterelnökért, aki állítólag kínai vakcinával oltatta be magát

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Szinte biztos voltam abban, hogy azért nem tüntetik fel az un. oltási bizonyítványon, hogy milyen vakcinával oltották az érintettet, hogy ne lessen nyomon követni az egyes oltások hatékonyságát és biztonságát. Vagyis ne derüljön ki, hogy mivel oltották be azokat, akik újra megfertőződnek. Arra nem számítottak, hogy maga a kínai fővirológus fogja elismerni, hogy az általuk gyártott oltóanyag védőhatása alacsony. És azért volt ennyire fontos az oltási igazolvány kiadása, mert az európai igazolványokban kötelező feltüntetni, hogy mivel oltották be az érintetett. (Most is kanyarban akartunk előzni.)

Ahogyan eddig nálunk is az volt; minden védőoltás esetében nemcsak a típust, hanem az oltás sorszámát is be kellett írni az oltási könyvbe. Csak az a probléma, hogy itt már tényleg emberéletekkel szórakoznak. Egyszerűen nem fogják fel, hogy amit művelnek az már leginkább az orosz rulettre emlékeztet; vagy megvéd valakit az oltás a fertőzéstől vagy pechje van és úgy járt. Dupla vagy semmi játék emberéletekkel. És ezek után gondolom a nyugati országok végképp nem fogják elfogadni a magyar oltási igazolványt. Viszont ismét sikerült néhány milliárdot kidobni az ablakon és biztos vagyok benne, hogy valamelyik brancsbeli ezen az üzleten is nagyot kaszált.
Mert Szíjjártó Péter az ismert virológus eldöntötte, hogy azaz oltás, amit már legalább 15 millió ember megkapott a világon, az jó és engedélyezhető. A másik ismert virológus Orbán Viktor pedig úgy döntött, hogy ha 2.5 millió ember megkapta már legalább az első oltást, akkor kinyithat az ország. Pedig ez mindössze kevesebb mint 1 millió védett embert jelent, miközben a nyájimmunitáshoz 5-6 millió kétszer oltott emberre van szükség. Vajon most kire fogják rányomni a felelősséget azért, hogy legalább 500ezer embert a méregdrágán megvett, alacsony védőhatású vakcinával oltottak be?
És vajon most mi a a magyarázat az oltásellenes ellenzékről szóló aljas és hazug kampány főmotívumával. Eddig ugyanis azért vádolták oltásellenességgel az ellenzéket, mert kifogásolta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinával oltják az embereket.
Gondolom most éppen válságtanácskozást tart a Habony-team, hogy az egyik aljasságot hogyan lehet annulálni egy még nagyobb aljassággal. Mert egy normális országban arra számíthatnánk, hogy most végre lehull a lepel a sok hazugságról és kiderül, hogy a király meztelen. De ez nem normális ország, mivel a hatalom 10 éve vezeti félre a társadalom azon részét, akik nem tudnak máshonnan tájékozódni, mint a hagyományos orgánumokból. (És persze aggódom a miniszterelnökért, aki állítólag szintén kínai vakcinával oltatta be magát.)
Vajon minek kell történnie ahhoz, hogy végre mindenki számára kiderüljön, hogy ezt a kormányt a saját klientúráján kívül senki és semmi nem érdekli ebben az országban?! Hogy azon a néhány tízezer emberen kívül, akik közvetlen haszonélvezői a rendszernek, mindenki mást a sorsára hagynak.